Nederlands bedrijf lanceert alternatief voor Google


Nieuwe inzet Google technologie

AMSTERDAM, 20080812 -- Het Nederlandse bedrijf Hittery.nl (www.hittery.nl) heeft een zoekmachine ontwikkeld die alleen resultaten toont van vierduizend geselecteerde Nederlandse websites. Elke site is handmatig gecontroleerd op kwaliteit, relevantie en originaliteit. Op die wijze wil het bedrijf zoekmachinevervuiling tegengaan. Volgens de initiatiefnemers hebben grote zoekmachines in toenemende mate last van sites die geen of weinig toegevoegde waarde hebben, maar wel hoog scoren. Bij Hittery.nl krijgen die sites geen kans. Het bedrijf maakt gebruik van de zoektechnologie van Google.

Naast haar hoofdzoekmachine heeft Hittery.nl voor zestig onderwerpen zoals nieuws, gezondheid, reizen en wijn een aparte zoekmachine gebouwd met behulp van Google technologie. Bij een zoekopdracht worden alleen websites doorzocht die waardevolle content publiceren. Bij de selectie van sites kan het bedrijf onafhankelijk werken. Websites hoeven niet te betalen voor opname.

Gebruikers kunnen op www.hittery.nl een persoonlijke pagina aanmaken waarop ze zoekmachines rondom hun favoriete onderwerpen plaatsen. Naast de zoekmachines rondom de zestig onderwerpen kunnen gebruikers ook kiezen uit meer dan vijftig populaire zoekmachines zoals Funda, YouTube, Google nieuws, Weeronline en de Gouden Gids.

De site werkt met een "drag and drop" systeem, net als iGoogle en Netvibes. Middels zogenaamde widgets kunnen gebruikers de individuele zoekmachines ook toevoegen aan iGoogle en Netvibes





Ingezonden persbericht