Provincie Limburg

Persberichten

Wegwerkzaamheden N278 Maastricht-Vaals ter hoogte van de kernen Nijswiller en Wahlwiller
De Provincie Limburg gaat wegwerkzaamheden uitvoeren aan de provinciale weg N278 Maastricht-Vaals ter hoogte van de kernen Nijswiller en Wahlwiller. De werkzaamheden starten op 12 augustus 2008.

Het gaat om de volgende werkzaamheden: - Aanleg rotonde op de aansluiting provinciale weg Maastricht Vaals (N278) met de Mamelisserweg. - Aanleg dubbelstrooksrotonde op de aansluiting provinciale weg Maastricht Vaals (N278) met de Nijswillerberg (provinciale weg Nijswiller Hoensbroek; N281). - Reconstructie rijbaan en aanleg fiets/voetpad Mamelisserweg (iov gemeente Vaals) tussen de komgrens Vijlen en de aansluiting met de provinciale weg Maastricht Vaals (N278). - Aanleg van een verlaagde middengeleider in de kom Nijswiller ter hoogte van de Kerkstraat. - Aanleg fysieke komingangen ten behoeve de kommen Wahlwiller en Nijswiller. - Aanleg fietsoversteekplaats ter plaatse van de kruising Oude Baan met de provinciale weg Maastricht Vaals (N278). - Aanleg middengeleider en linksaf voorsorteervak voor verkeer komend vanaf de N278 op de provinciale weg Nijswiller Hoensbroek (N281) ter hoogte van de aansluiting Kolmonderstraat. - Aanpassing kruising provinciale weg Nijswiller Hoensbroek (N281) ter hoogte van Baneheide. - Onderhoud van het wegdek van de provinciale weg Maastricht Vaals (N278) tussen de aansluiting Wittem en de aansluiting Mamelisserweg. - Onderhoud van het wegdek van de provinciale weg Maastricht Vaals (N278) in de bebouwde kom Vaals (300 mtr.).

Op 12 augustus 2008 starten de werkzaamheden op de Mamelisserweg en duren ongeveer 3-4 maanden. Verkeer richting Vijlen wordt in deze periode omgeleid via Vaals en/of Wittem.

Vanaf 25 augustus 2008 worden de werkzaamheden uitgebreid met het vervangen van de asfalt deklaag op de provinciale weg Maastricht Vaals (N278) in de avond- en nachtelijke uren. Middels tekstkarren wordt u op de hoogte gehouden.

De werkzaamheden in de kom Nijswiller worden niet in augustus 2008 uitgevoerd maar waarschijnlijk in het voorjaar 2009.

De reconstructie in Mamelis is onderdeel van het wegenproject Heuvelland: beter op weg!. Voor dit project wordt eind september de officiële aftrap gegeven. Heuvelland: beter op weg! omvat acht omvangrijke reconstructies op wegen in het Heuvelland in de periode van 2008 tot en met 2011. Alhoewel de werkzaamheden bij Mamelis al in augustus 2008 starten, hoort deze reconstructie ook bij het project Heuvelland: beter op weg!

De werkzaamheden zullen voor de weggebruiker overlast betekenen, maar uiteindelijk leiden tot een verbetering van de verkeersveiligheid, leefbaarheid en afwikkeling van het verkeer. De Provincie gaat de weggebruiker hier vanaf eind september 2008 uitgebreid over informeren middels onder andere een website en nieuwsbrief. Daarnaast wordt de omgeving van de reconstructies actief bij de wijzigingen in de verkeerssituatie betrokken. De Provincie wil ook scholieren op die manier kennis laten maken met de nieuwe weginrichting, zodat zij op een veilige manier aan het verkeer kunnen deelnemen.

6-8-2008 10:12