Oproep: Inschrijving Innovation Award


Voor innovaties in CO2 reductie met behulp van ICT

AMSTERDAM, 20080812 -- Op 16 oktober 2008 reikt Digikring Groot Amsterdam de stimuleringsprijs van 5000 euro uit aan de meest innovatieve ideeën op het gebied van ICT en CO2 reductie.

Het toenemende energieverbruik en de daaraan gekoppelde CO2 uitstoot vormt de komende jaren een grote uitdaging voor de ICT sector. Enerzijds kan de sector het eigen energieverbruik drastisch verminderen. Anderzijds kunnen slimme ICT toepassingen zorgen voor grote besparingen in het dagelijks leven. Tevens valt er naast CO2 reductie met het oog op de stijgende energieprijzen voor de sector ook grote economische winst te halen. Dubbele winst en dus redenen genoeg om ICT & CO2 als thema van de tweede Innovation Award te kiezen.

Samen met het Klimaatbureau Amsterdam geeft de Innovation Award een voorzet om de doelstelling van Amsterdam - namelijk 40% CO2 reductie in 2025 ten opzichte van 1990 - te behalen, op weg naar een Nieuw Amsterdams Klimaat.

Op de website www.ict-co2.nl kunnen deelnemende bedrijven zich vanaf vandaag inschrijven. Op deze site staan tevens de voorwaarden en verschillende categorieën vermeld.





Ingezonden persbericht