RHF presenteert Premium Air Matras


Revolutionair slapen op blokjes

DEN HAAG, 20080812 -- Rustiger slapen, minder draaien, uitgeruster wakker worden, dat zijn de uitgangspunten van Royal Health Foam (RHF). Met het nieuwe Premium Air Matras heeft RHF een revolutionaire slaapbeleving ontwikkeld. De als blokjesprofiel geprofileerde bovenlaag zorgt voor meer comfort en minder drukpunten in het lichaam. De Nederlandse matrassenfabrikant is de eerste fabrikant in Nederland die deze nieuwe techniek toepast.

De combinatie van een koudschuim onderlaag met een bovenlaag van traagschuim, beiden met een open celstructuur, wordt al meer toegepast in de fabricage van matrassen. Ook in de medische wereld is traagschuim een veel gebruikt materiaal. Door de bovenlaag te profileren, vormt de matras zich extra goed naar het lichaam en verlicht het de druk op de heupen en schouders hierdoor nog meer. Daarbij is het matras door het ingefreesde Airconduct systeem in het schuim luchtiger en zorgt het voor een optimale ventilatie. Bij elke beweging ademt het matras als het ware in en uit. Het blokjesprofiel van het traagschuim versterkt deze hoog ventilerende werking.
Chris Nederhorst, directeur van Royal Health Foam en ontwikkelaar van het Premium Air Matras: "Dit matras is geschikt voor verschillende gewichten. Dat komt omdat de werking van de progressieve druk voor iedereen hetzelfde blijft. Ongeacht hoe zwaar of hoe licht je weegt. Hoe meer druk er bovenop het matras komt, hoe meer tegendruk het geeft. Je lichaam wordt zo optimaal ondersteund op de punten waar je het nodig hebt."

Medisch gekwalificeerd
De twee schuimlagen zijn verlijmd met een lijm op waterbasis. Beter voor het milieu en de gezondheid. De gebruikte materialen in de matrassen zijn niet brandbaar, gasvrij, gifvrij en stofvrij. Daarnaast zijn de matrassen medisch gekwalificeerd. Nederhorst: "Wij leveren dan ook aan meerdere ziekenhuizen en zorginstellingen. Met het Premium Air matras wordt deze medische kwaliteit ook bereikbaar voor de consument."

Over Royal Health Foam
Royal Health Foam ontwikkelt sinds 1998 matrassen en wil daarbij vooraan in de markt staan. Zij richten zich naast de fabricage op het ontwikkelen van eigen noviteiten. Een ander product is de Aroma Therapy matras met speciale gleuven waarin diverse rustgevende kruiden zoals lavendel of kamille gestopt kunnen worden. Eerder ontwikkelden zij al de speciale tijk met Silverline coating. Hierin is zilverdraad verwerkt wat een antibacteriële en elektrisch ontladende (anti-statische) werking heeft.
Onlangs is het assortiment ook uitgebreid met het zogenaamde vlokkenkussen. Eveneens een ontwikkeling van eigen bodem. Dit kussen heeft een buitenkant van een dubbelgevouwen traagschuimlaag en een vulling van traagschuimvlokken. Doordat het kussen open te ritsen is, kan het naar wens voller of minder vol gemaakt worden. Meer informatie over deze producten is te vinden op: www.healthfoam.com.
RHF ondersteund Rainforest Concern. Bij de verkoop van een matras wordt een deel van de verkoopprijs aan deze organisatie ter bescherming van het regenwoud gedoneerd.

Unieke proeftijd en eigen showroom
Royal Health Foam schuwt het afwijken van de standaard niet. Zo geldt bij aanschaf van een matras een proeftijd van 30 dagen. Zonder enige kosten. Ook kan in die periode een product omgeruild worden, als de hardheid van het matras bijvoorbeeld niet bevalt. Ook dan gaat weer een nieuwe periode van 30 dagen in. RHF was destijds in 1998 de eerste matrassenleverancier die deze vorm van proeftijd aanbood.

RHF heeft een eigen showroom in de Soetensstraat in Scheveningen. Hier worden niet alleen de eigen producten getoond, maar ook traagschuimmatrassen van allerlei andere merken. Zo kan de klant in één bezoek een optimale vergelijking op het gebied van traagschuim maken.





Ingezonden persbericht