BankGiro Loterij Museumprijs 08
Een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij
Home Nominaties Stemmen Jury Criteria FAQ Over de Museumprijs

De BankGiro Loterij is dè cultuurloterij van Nederland en reikt daarom de BankGiro Loterij Museumprijs uit in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds. De BankGiro Loterij Museumprijs wordt jaarlijks toegekend en het winnende museum ontvangt EUR 100.000,-.

Archeologische musea
Elk jaar wordt met de BankGiro Loterij Museumprijs een andere categorie museum bekroond. Vorig jaar won De Menkemaborg in Uithuizen, in de categorie kasteelmusea. Dit jaar gaat de prijs naar een Nederlands archeologisch museum: een museum met een permanente presentatie van de Nederlandse archeologie of bodemschatten. De jury heeft alle Nederlands archeologische musea bezocht en vastgesteld dat drie musea voor de prijs in aanmerking komen. U kunt stemmen op één van deze drie musea. Als u eerst meer wilt weten over de musea, kijk dan onder het hoofdstuk genomineerden.

Laat uw stem gelden
U kunt tot 29 september stemmen op één van de drie Nederlands archeologische musea. Klik hier om uw stem uit te brengen en bepaal mee welk museum de Museumprijs van EUR 100.000,- verdient!

Vernieuwde Museumprijs
De Museumprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds bestaat sinds 1990 en heeft veel aanzien: binnen de Nederlandse museumwereld bestaat geen vergelijkbaar eerbetoon. Tussen het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij bestaat een jarenlange relatie: beide organisaties hebben als missie om cultuur in Nederland te behouden en te bevorderen.

BankGiro Loterij
Draagt u kunst en cultuur in ons land een warm hart toe? Speel dan mee in de BankGiro Loterij en maak elke maand kans op prachtige geldprijzen tot 1 miljoen euro of één van de 200.000 andere prijzen. Kijk voor meer informatie op www.bankgiroloterij.nl of bel 0900-300 1600 (20cpm)

Prins Bernhard Cultuurfonds BankGiro Loterij