Datum: 12 augustus 2008

Leiden Bromfietser rijdt door na aanrijding Een pizzakoerier op een bromfiets is maandag 11 augustus na een aanrijding met een auto doorgereden. De 54 jarige automobiliste uit Leiden reed om 17.10 uur over de Vijf Meilaan vanuit de richting van de Rooseveltstraat. De bromfietser kwam van de Boshuizerlaan en reed zonder voorrang te verlenen aan de bestuurster de Vijf Meilaan op. Hierdoor ontstond een aanrijding waarna de bromfietser er vandoor ging zonder zijn identiteit bekend te maken aan de automobiliste. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Gouda Tas met methadon zoek Onzorgvuldig gebruik kan ernstige gevolgen hebben

De politie heeft op maandag 11 augustus, rond 19.40 uur, een 39 jarige vrouw uit Gouda aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een vriend van de vrouw wilde de aanhouding voorkomen en verzette zich tegen de politie. Daarop is ook de man, een 43 jarige Leidenaar, aangehouden. Pas laat op de avond tijdens het verhoor kwam de Leidenaar erachter dat hij in de commotie een tas aan zijn fiets had laten hangen bij de supermarkt aan de Lekkenburg. Hij had zijn fiets wel op slot gezet, maar de tas met daarin een grote hoeveelheid methadon had hij laten hangen.

De politie heeft gekeken of de fiets met de tas nog op zijn plek stond. De fiets stond er nog, maar de tas was weggenomen. De politie vraagt de vinder van de tas met medicijnen zich te melden bij de politie. Dit kan bij het dichtstbijzijnde politiebureau of via 0900-8844. De politie waarschuwt voor onzorgvuldig gebruik van de medicijnen.

Noorden Gereedschap gestolen uit onafgesloten schuur Wederom is er gereedschap gestolen uit een onafgesloten schuur aan de Voorweg. Dit gebeurde in de nacht van zondag 10 op maandag 11 augustus. Uit de schuur werden boormachines, een kettingzaag en klein gereedschap weggenomen. In dezelfde nacht en dezelfde straat werd een deur van een loods met grof geweld opengebroken. Nadat de loods was doorzocht werd er eveneens gereedschap gestolen. De politie wijst erop dat er onder meer in deze plaats eerder dit jaar ook al gereedschap uit onafgesloten schuren was weggenomen. Zij adviseert om schuren goed af te sluiten en verdachte situaties te melden bij de politie.

Woubrugge Boten bij jachthaven doorzocht In de nacht van zondag 10 op maandag 11 augustus zijn twaalf boten bij de jachthaven aan de Buddens Hosangweg doorzocht. Diverse kastjes stonden open en er zijn goederen weggenomen. De politie vermoedt dat de insluipers hun slag slaan vanaf het water en verzoekt omwonenden bij verdachte situaties direct de politie te bellen. Meerdere jachthavens rond het Braassemmermeer zijn de laatste weken bezocht door insluipers.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --