Gemeente Gilze en Rijen

Gemeente verstrekt aangepaste fiets alléén in plaats van scootmobiel

De gemeente krijgt op dit moment veel aanvragen binnen voor fietsen met trapondersteuning. Kennelijk bestaan er een aantal misverstanden over dit hulpmiddel. De gemeente Gilze en Rijen verstrekt dit hulpmiddel alleen maar ter vervanging van een scootmobiel. Lichamelijke beperking:
Belangrijk is te weten dat, willen mensen voor een scootmobiel in aanmerking komen, zij een lichamelijke beperking dienen te hebben zoals beschreven in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). U kunt door deze lichamelijke beperking(en) een bepaalde afstand te voet niet meer overbruggen. Een arts of de gemeenteleijke indicatiesteller keurt u hiervoor.

Gebruiksdoeleinden:
Komt u op grond van de lichamelijke beperkingen in aanmerking voor een scootmobiel, dan bekijken wij waarvoor u de scootmobiel wilt gebruiken. De gemeente verstrekt het middel alleen bijvoorbeeld voor het onderhouden van sociale contacten, bezoek aan familie en het doen van boodschappen. Gebruik in recreatieve zin is dus geen reden voor de verstrekking van een scootmobiel, dus ook niet voor een aangepaste fiets.

Vraagt u op deze grond een dergelijk middel bij de gemeente aan, dan wordt de aanvraag zonder meer afgewezen. De arts en de gemeentelijke indicatiesteller zullen u hier op wijzen.