Persberichten
---

Marjolein Westerterp nieuwe juryvoorzitter Aad Struijs Persprijs

Publicatiedatum: 12-08-2008
---


Persbericht
Utrecht, 12 augustus 2008

De Aad Struijs Persprijs heeft een nieuwe juryvoorzitter. Marjolein Westerterp, winnaar van de Aad Struijs Persprijs 2007, heeft het voorzitterschap van Ronald Naar overgenomen. Samen met de zittende juryleden zal zij de inzendingen voor de persprijs 2008 beoordelen.
De Aad Struijs Persprijs is een jaarlijkse onderscheiding voor de Nederlandse reisjournalistiek. De prijs is ingesteld door TourPRess Holland en werd in 2008 op de Vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht voor de eerste keer uitgereikt.

Winnaar 2007
Marjolein Westerterp is inmiddels goed bekend met de Aad Struijs Persprijs. Uit meer dan 100 inzendingen werd haar artikel "Expeditie Ethiopië" in het maandblad Zin gekozen als winnaar van de Aad Struijs Persprijs 2007. Zij ontving op 8 januari 2008 tijdens de prijsuitreiking een in brons gegoten beeldje en een geldbedrag van ¤ 1.500.
Marjolein Westerterp is hoofdredacteur van de bladen Zin en Felderhof. Voor haar was het winnen van de eerste Aad Struijs Persprijs een bekroning op haar werk. "Zo'n eervolle onderscheiding smaakt natuurlijk naar meer", vertelt zij. "Vandaar dat ik ja heb gezegd tegen het voorzitterschap van de jury. Laat de mooie verhalen maar komen. De reisjournalistiek verdient in mijn ogen een eigen prijs. Want het is een gave om lezers door jouw verhaal en foto's weg te laten dromen, te inspireren of zelfs een reis te laten boeken!"

Onderscheiding
De Aad Struijs Persprijs is een hommage aan de in 2004 overleden reisjournalist Aad Struijs. Het is een jaarlijkse onderscheiding voor de reisjournalistiek en reispublicaties in de breedste zin van het woord: voor journalisten (tekst en beeld) van dagbladen, weekbladen, tijdschriften, reisvakbladen, internet, voor makers van radio- en tv-reportages en -programma's.

Inzending geopend
Onlangs is weer een oproep aan journalisten gedaan om publicaties voor de prijs in te zenden. De sluitingstermijn is 30 september 2008. Men kan eigen werk of werk van anderen inzenden. Er geldt een restrictie van maximaal drie inzendingen per persoon. De publicaties moeten van na 30 september 2007 zijn. Een vakjury beoordeelt de inzendingen. Alle bijzonderheden, voorwaarden, criteria, samenstelling van de jury en een inschrijfformulier zijn te vinden op, en te downloaden van deze website: www.aadstruijspersprijs.nl.