Conflict Georgië: Unicef bezorgd om lot vrouwen en kinderen

12 augustus 2008, Genève - Unicef maakt zich ernstig zorgen over de escalatie van het conflict in Georgië. De oorlog tussen Georgische en Russische troepen zorgt voor grote aantallen burgerdoden. Vooral vrouwen en kinderen dreigen slachtoffer van het geweld te worden.

Unicef roept samen met de rest van de internationale gemeenschap Rusland en Georgië op onmiddellijk de strijd te staken en burgers te sparen. Ook moeten hulpverleners ongehinderd toegang tot de bevolking kunnen krijgen. Unicef en andere VN-organisaties bekijken op dit moment welke hulp er precies nodig is. Het is alleen erg moeilijk om toegang tot de gebieden te krijgen waar op dit moment gevochten wordt.

Unicef heeft in Georgië kantoren in Tbilsi en in de Russische Federatie in Moskou en Vladikavkaz (Noord-Ossetië). Zij houdt zich in Georgië bezig met de verbetering van de gezondheidszorg voor moeders en kinderen, bescherming van kinderen tegen uitbuiting, misbruik en geweld en onderwijs. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de overheid en andere hulporganisaties.