Gemeente Grave

Campagne huiselijk geweld: Nu is het genoeg

In elk gezin of relatie is er wel eens ruzie. Dat is heel normaal. Maar wat als de stoppen echt doorslaan? Dat er klappen vallen, er dagen gezwegen wordt of je steeds uitgescholden wordt voor van alles en nog wat. Dat is niet normaal. Toch komt het heel veel voor.

In veel huishoudens komt huiselijk geweld voor. Geschat wordt dat het om ongeveer 500.000 incidenten per jaar gaat. Regelmatig met een verschrikkelijke afloop: jaarlijks overlijden er maar liefst zestig vrouwen en vijftig kinderen door Huiselijk Geweld. Bijna de helft van alle Nederlanders maakt het ooit mee en een kwart ervaart zelfs dagelijks de gevolgen. Het zijn voornamelijk vrouwen, maar er zijn ook mannen die het overkomt. Voor kinderen is huiselijk geweld bovendien een heel slecht voorbeeld.

Steunpunt Huiselijk Geweld Brabant-Noord

Vaak is professionele hulp van buiten noodzakelijk om huiselijk geweld te stoppen. Voor informatie, een luisterend oor, advies of hulp kunt u daarvoor terecht bij het Steunpunt Huiselijk Geweld Brabant-Noord, via 0900-1 26 26 26 of de website www.steunpunthuiselijkgeweld.nl. Veilig en anoniem.

Spotjes op TV en radio

Om meer bekendheid aan het steunpunt te geven, start op 11 augustus de publiekscampagne `Nu is het genoeg' met spotjes op TV en radio.