Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 11 augustus

* POLITIE HOUDT VERSTEKELING AAN
ROTTERDAM - De politie heeft zondagochtend omstreeks kwart over zes op de Groene Kruisweg een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.
De verstekeling was in een haven in Casablanca aan boord gegaan van een zeeschip. In Rotterdam ging hij van boord en ontsnapte via een bedrijventerrein. Een oplettende getuige zag dit en alarmeerde de politie. Agenten stelden onmiddellijk een onderzoek in de omgeving in en hielden de man aan op de Groene Kruisweg. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd hij opnieuw op het zeeschip geplaatst. Het schip is inmiddels vertrokken naar Marokko.


* POLITIE HOUDT MAN AAN NA POGING TOT BEROVING

SPIJKENISSE / EILANDEN - De politie heeft zondagavond rond kwart voor zeven een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.
In een woning aan de Damstraat probeerde de verdachte een 62-jarige man uit Spijkenisse te beroven. Hierbij sloeg hij het slachtoffer met een grillpan. Vervolgens wist de inwoner van Spijkenisse de verdachte te overmeesteren en alarmeerde de politie. Agenten hielden de 48-jarige man aan en brachten hem over naar het politiebureau. De grillpan werd in beslag genomen. Politiemedewerkers onderzoeken de zaak. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.


* POLITIE HOUDT TWEE MANNEN AAN NA VECHTPARTIJ

PROVENIERSWIJK / ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft zondagavond rond kwart voor twaalf een 20-jarige man uit Rotterdam en een 24-jarige man uit Den Haag aangehouden na een vechtpartij op de Schiekade. Onder een viaduct van de spoorweg sloeg één van de verdachten een 20-jarige man uit Den Haag met een moersleutel op zijn hoofd. Tevens werd een 29-jarige vrouw uit Rotterdam geslagen met een jerrycan en bedreigd met een mes. Gewaarschuwde politiemensen hielden beide verdachten aan en brachten hen over naar het politiebureau. Ambulancebroeders brachten de 20-jarige Hagenaar over naar het ziekenhuis. Het mes, de moersleutel en verschillende jerrycans werden in beslag genomen. Beide slachtoffers hebben aangifte gedaan op het politiebureau. De politie doet nader onderzoek naar de vechtpartij.


* POLITIE ONDERZOEKT OVERVAL
HILLEGERSBERG - De politie onderzoekt de overval op een restaurant aan de C.N.A. Looslaan. Rond kwart voor negen drong een nog onbekende man binnen in een kantoorruimte op de 1e verdieping en bedreigde de aanwezige medewerker met een wapen. Hij moest een geldbedrag afgeven, waarna de overvaller de benen nam. De politie stelde direct een onderzoek in de omgeving in. Kort daarna werd in de bossages nabij het restaurant een man aangehouden, die voldeed aan het signalement van de overvaller. Na onderzoek bleek hij echter niets met de overval te maken te hebben. SIGNALEMENT
De overvaller is een blanke man, van ongeveer 1.80 meter lang. Hij heeft kort, donkerblond haar en droeg ten tijde van de overval donkere kleding en vermoedelijk een spijkerbroek. GETUIGENOPROEP
De politie zet het onderzoek voort. Er wordt onder andere met getuigen gesproken en buurtonderzoek gedaan. De politie is op zoek naar mensen die rond kwart voor negen in de omgeving van de C.N.A. Looslaan een man hebben gezien die voldoet aan de omschrijving. Ook mensen die rond dat tijdstip andere opmerkelijke dingen hebben gezien of anderzijds over informatie met betrekking tot de overval beschikken, worden verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844.


* BABYSLANG GEVANGEN OP ZWAARDIJK
POORTUGAAL / ROTTERDAM-ZUID - Zondagmiddag omstreeks vijf uur werd een slang gevangen op de Zwaardijk. Een oplettende bewoner zag de slang op het pad tussen de woningen liggen en alarmeerde de politie. Toen politiepersoneel ter plaatse kwam was de slang al gevangen onder een emmer. Uit onderzoek bleek het om een baby Boa constrictor te gaan. De slang was niet giftig. Medewerkers van een reptielen dierenpark uit Delft namen het slangetje mee. Het is onbekend waar hij vandaan kwam. Mensen die een slang vinden, kunnen altijd de politie bellen. Ga er zelf niet achteraan en laat het dier met rust.


* MOTORRIJDER OVERLIJDT NA ONGEVAL
VRIJWIJK - Een 33-jarige man uit Rotterdam is zondagavond overleden, nadat hij met zijn motor ten val was gekomen. Rond half zeven ging de bestuurder op het Stadionviaduct onderuit. Volgens getuigen zou hij de stoeprand hebben geraakt, alvorens hij de macht over het stuur verloor. Gewaarschuwde politieagenten startte direct met reanimatie. Dit mocht helaas niet meer baten. Voor de getuigen is slachtofferhulp geregeld.


* VERNIELERS OP HETERDAAD BETRAPT
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiemensen van het district Oost hebben zondag in de namiddag twee jongens aangehouden van 11 en 13 jaar oud voor vernieling. Ze kwamen uit Lekkerkerk en Capelle aan den IJssel. Surveillerende agenten werden zondagmiddag om even voor half zeven aangesproken op de IJsseldijk. Men had gezien dat twee jongens op een bouwterrein aan de IJsseldijk tegenover de IJsselmondselaan spiegels van auto's aftrapten. Op het terrein zagen de agenten een jongen over een dak rennen. Hij sprong eraf en rende weg in de richting van de IJsselwerf. Daar kon hij in de kraag worden gevat. Het bleek dat er gas-, electra- en watermeters waren vernield. Ook had men een bewakingscamera van een container getrokken en spiegels van auto's getrapt. Het 11-jarige ventje had dit gedaan samen met zijn neefje. De 13-jarige werd, via zijn ouders benaderd en eveneens meegenomen daar een bureau.


* TWEE MANNEN VOOR BEDREIGING AANGEHOUDEN

HILLESLUIS - Na een achtervolging heeft de politie van district Feijenoord-Ridderster zondagavond twee mannen aangehouden, die worden verdacht van bedreiging met een vuurwapen. Deze bedreiging zou aan het begin van de avond op de Slaghekstraat hebben plaatsgevonden. De verdachten waren vervolgens met een auto op de vlucht geslagen. Alerte politieagenten zagen de auto van de verdachten rijden op de Randweg. Op de Breeweg is de auto tot stilstand gedwongen en zijn de twee inzittenden, Rotterdammers van 20 en 21 jaar, middels een Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) aangehouden. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau, voor nader onderzoek. De auto werd in beslag genomen en doorzocht; hierbij werd geen vuurwapen aangetroffen. POLITIE ONDERZOEKT VERNIELING RUIT
Vrijdagavond 8 augustus werd rond elf uur een ruit vernield van een bedrijfspand aan de Nieuwstraat. Een oplettende getuige zag drie jongens de ruit ingooien en waarschuwde de politie. Hierop stelden agenten een onderzoek in maar troffen de jongens niet aan. Van de vernieling is aangifte gedaan op het politiebureau. Eén van de vernielers had donkerblond haar en droeg een zwart vest met daarop een doodskop. Mensen die over meer informatie beschikken kunnen contact opnemen met de politie van Hoek van Holland op 0900-8844.
POLITIE BEKEURT MAN VOOR OPENBAAR DRONKENSCHAP

De politie heeft zaterdagavond 9 augustus omstreeks half twaalf op de Markt een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats bekeurd voor openbaar dronkenschap. De man ging in een café naar de wc. Vervolgens kwam hij er niet meer uit. Toen de eigenaar ging kijken zag hij de dronken man overgeven. Hierop droeg hij hem naar buiten en waarschuwde de politie. Agenten hielden de 21-jarige man aan en brachten hem over naar het politiebureau. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Hij kreeg een proces-verbaal voor openbaar dronkenschap.


* FIETSER AANGEHOUDEN VOOR RIJDEN ONDER INVLOED

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond kwart over één een 29-jarige man uit Maassluis aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende politiemensen zagen de verdachte fietsen op de Westlandseweg. Hij fietste tegen de richting in en viel meerdere keren van zijn fiets. Agenten hielden de 29-jarige fietser aan en brachten hem over naar het politiebureau. Daar bleek hij een promillage van 2,2 in zijn bloed te hebben. De politie gaf hem een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol.


* TWEE JONGENS AANGEHOUDEN NA DIEFSTAL UIT BUNKER

HOEK VAN HOLLAND - Twee jongens, van 17 en 18 jaar uit Papendrecht, zijn zondagmiddag aangehouden nadat zij hadden ingebroken in verschillende bunkers. Uit één van de bunkers hadden ze een oude telefoonschakelkast gestolen. Deze hadden ze in de duinen verstopt, om later op te halen. Politieagenten hielden de jongens aan en brachten hen over naar een politiebureau. Zij krijgen een HALT-traject toegewezen.