Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 augustus

Onverzekerde bromfiets in beslag genomen, eigenaar beledigd politiemensen

Almelo

Van een 40-jarige Almeloër werd maandagmiddag 11 augustus, op de Goudvink in Almelo, een brommerfiets in beslag genomen nadat gezien werd dat deze op een onverzekerde brommer reed en de bestuurder geen helm droeg.

Maandagmiddag 11 augustus om ongeveer 15.40 uur vielen surveillerende agenten, op de Goudvink in Almelo, een bestuurder van een bromfiets op. Deze reed zonder helm op een bromfiets en deze was niet voorzien van een verzekeringsplaatje. Toen de man werd stop gezet en hem werd medegedeeld dat de bromfiets in beslag werd genomen, werd de man, een 40-jarige Almeloër, kwaad en beledigde de agenten. Daarop is de man meegenomen naar het politiebureau voor de beledigingen. Een proces-verbaal zal tegen hem opgemaakt worden. De bromfiets zal door de politie verder onderzocht worden omdat het niet duidelijk is of het hier om een bromfiets of motor gaat. (08-101169)

Met ruim 1,71 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Delden
Een 41-jarige vrouw uit Delden mocht op dinsdagmorgen 12 augustus haar rijbewijs inleveren, nadat zij onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt en was doorgereden.

Op dinsdagmorgen 12 augustus om ongeveer 00.50 uur kwam er een melding van een aanrijding op de Marktstraat in Borne. Bleek dat een 41-jarige vrouw uit Delden met haar auto een geparkeerde aanhanger te hebben aangereden en daarbij de plaats van het ongeval had verlaten. De eigenaar van de aanhanger kon het kenteken van de veroorzaker door geven aan de politie.

De politie heeft de eigenaresse van de auto, die al thuis was, aangesproken. Daarbij had de politie het vermoeden dat er alcohol in het spel was. De 41-jarige vrouw uit Delden is meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees 1,71 promille uit. Tevens bleek de vrouw een beginnend bestuurder te zijn en werd het rijbewijs van de 41-jarige vrouw ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-101383)

Man op heterdaad betrapt bij diefstal

Almelo

Een 30-jarige man uit Almelo kon op dinsdagmorgen 12 augustus worden aangehouden nadat hij op heterdaad werd betrapt bij het stelen van bliksemafleiders en koper van een school aan de Noordikslaan in Almelo.

Op dinsdagmorgen 12 augustus om ongeveer 02.20 uur waren twee politieagenten bezig met het uitvoeren van een verkeerscontrole op de Kolthofsingel in Almelo. Tijdens deze controle vernamen ze doffe knallen bij een aanliggende school. De politieagenten zijn daarbij een kijkje gaan nemen en troffen daar een man aan die op heterdaad werd betrapt van het stelen van koper en bliksemafleiders van de school. Deze, een 30-jarige man uit Almelo kon worden aangehouden en is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau en is in verzekering gegaan. (08-101390)

Eén gewonde bij aanrijding

Enter

Een inzittende van een bestelauto is op maandagmiddag 11 augustus op de A1 ter hoogte van Enter gewond geraakt na een aanrijding en overgebracht naar het ziekenhuis.

Maandagmiddag 11 augustus om ongeveer 12.40 uur werd er een aanrijding gemeld op de A1, ter hoogte van Enter. Bleek dat een 37-jarige bestuurder van een personenauto uit Geesteren, komende uit de richting van Hengelo, door onbekende oorzaak achter op de bestelbus, bestuurd door een 60-jarige man uit Oldenzaal, was gereden. De 60-jarige man uit Geesteren werd met onbekend letsel overgebracht naar het Twenteborg ziekenhuis in Almelo. De auto moest worden afgesleept. (08-101034)

Aanhoudingen na vernieling en vechtpartij

Hengelo

Op maandag 11 augustus heeft er bij een woning aan de Hermesstraat in Hengelo een vechtpartij plaatsgevonden, waarbij een auto werd vernield en diverse bedreigingen zijn geuit.

Maandagmiddag 11 augustus om ongeveer 16.50 uur kwam er een melding bij de politie dat er een vechtpartij en vernieling aan een auto had plaats gevonden bij een woning aan de Hermesstraat in Hengelo. De politie heeft in verband met de vernieling twee verdachten, een 25-jarige man en een 43-jarige man beiden afkomstig uit Almelo, kunnen aanhouden. De politie doet een onderzoek naar de aanleiding van de vechtpartij en vernieling. (08-101250)

tel. 053-4555588


---- --