Gemeente Beek


Ogen en oren genoten van Vertelfestival

De 9e editie van het vertelfestival, winnaar van de cultuurprijs 2007 van de provincie Limburg, ging op reis door Limburg om verhalen te brengen aan iedereen die wil luisteren. Meestervertellers uit binnen- en buitenland trokken de aandacht met bijzondere verhalen op bijzondere plekken. Eén van deze bijzondere plekken was Landgoed Genbroek in Beek. Op 11 augustus stopte hier de vertelkaravaan en het park werd feestelijk inrichten om de vertellers te laten vertellen.

Veel kinderen kwamen met hun ouders naar dit vertelfestival, gingen op de vloerkleden zitten en lieten oren en ogen genieten.

Veel kinderen kwamen met hun ouders naar dit vertelfestival, gingen op de vloerkleden zitten en lieten oren en ogen genieten.

Het Vertelfestival laat je kennis maken met professionele verhalenvertellers die elk op hun eigen manier hun verhalen vertellen. Soms spannend, soms leuk en/of bijzonder.

Sinds het begin, 9 jaar geleden, organiseert Rob Meurders van kindertheater "De Bolhoed" in Maastricht het Vertelfestival. In de zomer van 1997 is hij in zijn eentje begonnen met vertellen in het stadspark van Maastricht. Maar twee jaar later stond er een heus festival. Als initiatiefnemer, organisator, verteller en gastheer heeft Rob de rol van Ome Harry aangemeten, hij is in zijn pyjama de spil en aanspreekpunt van het festival en daarmee de herkenbare factor voor de kinderen.