Ingezonden persbericht


Persbericht

Goodyear investeert 500 miljoen dollar in Duitse en Poolse fabrieken

Nieuwegein, 12 augustus 2008 - De Goodyear Tire & Rubber Company zal de komende vijf jaar 500 miljoen Amerikaanse dollar investeren in vier Duitse en een Poolse fabriek als onderdeel van haar strategie om; wereldwijd te groeien in de hogere bandensegmenten, de activiteiten in opkomende markten uit te breiden, de wereldwijde distributie te versterken en de kosten verder terug te dringen. Goodyear kondigde de plannen aan tijdens een vergadering van investeerders in New York.

Groei in Europa
Arthur de Bok, president van Goodyear Europa, Midden Oosten en Afrika licht toe: "Onze activiteiten in Europa groeien, vooral in de hogere segmenten. In Duitsland zullen we 300 miljoen dollar investeren voor de vernieuwing van onze fabrieken in Fulda, Fürstenwalde, Hanau en Riesa. In Polen investeren we meer dan 200 miljoen dollar in de fabriek in Debica." "Daarnaast investeren we meer dan 30 miljoen dollar in Amiens Zuid als gevolg van een overeenkomst met de bonden en de locale Franse overheid. Ook zijn er besprekingen gaande over vergelijkbare voorstellen voor Amiens Noord. Een overeenkomst op deze locatie zou een extra investering van 35 miljoen dollar betreffen. De onderneming overweegt ook een aanvullende productiefaciliteit in Oost-Europa om in te spelen op de groeimogelijkheden in de regio," aldus De Bok.

VS en China
Ter aanvulling op de Europese plannen, kondigde Goodyear uitgebreide plannen aan om andere locaties in de Verenigde Staten en Zuid-Amerika te moderniseren en uit te breiden. Bovendien zal een vestiging in China zich verplaatsen en uitbreiden.

Groei in de hogere bandensegmenten
Goodyear heeft een enorme vooruitgang geboekt in de afgelopen jaren met de introductie van meerdere, opwindende nieuwe consumentenproducten, vooral in de hogere marktsegmenten. Het doel van het bedrijf is om een nog hoger aandeel in de groeiende markt van hoge prestatiebanden te behalen.

Facts and figures:

* In Duitsland heeft Goodyear Dunlop naast de reeds genoemde fabrieken ook nog fabrieken in Phillipsburg en Wittlich.
* In de regio's Europa, Midden Oosten en Afrika heeft Goodyear nog productiefaciliteiten in Frankrijk (3), Groot-Brittannië (2), Luxemburg, Turkije (2) en Zuid-Afrika.
* In Polen is Goodyear eigenaar van meer dan 65% van TC Debica, een beursgenoteerd bedrijf uit Warschau. TC Debica is contractproducent voor Goodyear en produceert meer dan 15 miljoen banden per jaar, waarvan 85% wordt geleverd aan Goodyear of dochterondernemingen van Goodyear onder verschillende Goodyear merken.
* In Debica wil Goodyear de productie van vrachtautobanden uitbreiden van 1.800 naar meer dan 5.000 stuks per dag, aangezien de markt voor Goodyear's premium vrachtautobanden groeit.
* In 2007 had Goodyear Europa, Midden Oosten en Afrika (voorheen EU en EEMEA regio) een omzet van meer dan zeven miljard dollar, met een omzetcijfer van meer dan tachtig miljoen banden.

Over Goodyear
Goodyear is één van de grootste bandenfabrikanten ter wereld. Het bedrijf heeft ongeveer 70.000 medewerkers en produceert wereldwijd in meer dan 60 fabrieken in 26 landen. De innovaties van Goodyear zijn al meer dan 100 jaar vooruitstrevend in de autobranche. Goodyear was een voorloper van bijvoorbeeld de innoverende veiligheidstechnologie die bekendstaat als RunOnFlat. Ze stelt de bestuurder in staat om ook met een lekke band zijn reis voort te zetten. Voor meer informatie over Goodyear, surf naar www.goodyear.nl. ###

Ter informatie:
U kunt de resultaten van het tweede kwartaal 2008 van Goodyear nalezen in de toegevoegde bijlage.