Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen- Doorrijden na aanrijding                         |
De politie is een onderzoek gestart naar de beschadiging van een geparkeerde vrachtauto op de Hekkehorst in Zutphern, waarbij de betrokkene zich tot op heden niet gemeld heeft.

De 45-jarige eigenaar van de vrachtauto parkeerde zijn voertuig op vrijdag 8 augustus om 12.12 uur aan de voorzijde van het bedrijf Microtec op de Hekkehorst in Zutphen. Toen de man om 12.20 uur bij zijn voertuig terugkwam, bleek deze aangereden en beschadigd te zijn door een onbekend voertuig. De schade zit aan de rechterzijde van de geparkeerde vrachtauto op 2,50 meter hoogte. Kennelijk is de vrachtauto dus aangereden door een andere vrachtauto of autobus. De politie is op zoek naar de betrokkene van dit ongeval en/of eventuele getuigen. Contact met de politie is mogelijk via 0900-8844.

|     |Zutphen- Hennepplantages ontmanteld                       |
De politie heeft maandag 11 augustus twee hennepplantages in Zutphen ontmanteld. De verdachten werden aangehouden.

Rond 10.20 uur werd een 18-jarige jongeman uit Zutphen aangehouden, omdat de politie op de zolder van hun woning aan de Tichelkuilen in Zutphen 45 hennepplanten aantrof. NUON constateerde dat de stroom gesaboteerd was. Het materiaal en de hennepplanten zijn in beslag genomen en de hennep is vernietigd.

Rond 13.45 uur werd een 55-jarige man uit Zutphen aangehouden, omdat er op de zolder van zijn woning aan de IJsbaanstraat in Zutphen een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen werd. 40 planten en de goederen om de planten mee te kweken zijn in beslag genomen en vernietigd.

|     |Laren (Gld)- Flatscreen ontvreemd bij inbraak in woning   |
Bij een inbraak in een woning aan de Ooldselaan in Laren (Gld) op maandag 11 augustus tussen 19.00 en 23.00 uur is een flatscreen ontvreemd.

Men kwam de woning binnen door op grove wijze de achterdeur te forceren. Hierbij raakte het kozijn beschadigd en werd een ruit vernield. Vervolgens heeft men een flatscreen met bijhorende afstandsbediening meegenomen. De politie is een sporenonderzoek begonnen en onderzoek de inbraak.

|     |Eerbeek- Bij ongeluk weggelopen hondje gezocht            |
De politie is naar aanleiding van het ongeluk op zondag 10 augustus tussen een personenauto en een ruiter ter paard op zoek naar een klein, lichtkleurig hondje.

Het hondje is van de ruiter en ging er door de schrik van het ongeluk vandoor. Het dier is tot op heden nog niet teruggevonden. Bij het aantreffen van de hond kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Hieronder nogmaals het bericht van de aanrijding:

Oorspronkelijk bericht:

Bij een aanrijding in Eerbeek tussen een ruiter en een auto is zondagavond 10 augustus de 66-jarige ruiter uit Zutphen zwaar gewond geraakt. Zijn paard overleed korte tijd later. De bestuurder van auto bleef ongedeerd.

Het ongeluk werd even na 22.00 uur gemeld en had plaats gevonden langs het Apeldoorns Kanaal ter hoogte van de Eerbeeksebrug. De ruiter heeft vermoedelijk zonder verlichting op de rijbaan gelopen en werd plotseling opgemerkt door een 67-jarige automobilist uit Houten. Bij de aanrijding die volgde, liep de ruiter ernstig beenletsel op en raakte zijn paard gewond. Korte tijd later is het dier overleden. De kruising werd afgezet voor de hulpverlening en een onderzoek door de verkeersongevallendienst van de politie. De ruiter is opgenomen in het ziekenhuis in Nijmegen.

|     |Zutphen - onderzoek aanrijding Mercuriusweg afgerond      |
De politie heeft het onderzoek naar de aanrijding tussen een pizzakoerier en een automobilist op de Mercuriusweg in Zutphen afgerond. Duidelijk is dat de 22-jarige automobilist uit Eefde de binnenbocht heeft genomen met een aanrijding als gevolg. Het slachtoffer is met beenletsel in het ziekenhuis opgenomen.

De verkeersongevallendienst heeft haar onderzoek naar de aanrijding op zondag 10 augustus in Zutphen op de Mercuriusweg afgerond. Bij de aanrijding waren een 16-jarige Zutphense pizzakoerier betrokken en een 22-jarige automobilist uit Eefde. Aan de hand van het sporenonderzoek en het ingestelde politieonderzoek blijkt dat de automobilist inderdaad de bocht zodanig nam dat hij niet op de rechter weghelft kwam. Hierdoor ontstond een aanrijding met de naderende pizzakoerier. De politie maakt proces-verbaal op.

Einde berichten
-----------------------
(

(


---- --