Gemeente Bronckhorst

Bronckhorst tekent landelijk convenant voor project 'Kinderen doen mee'

Gemeente gaat kinderen van minima mogelijkheid bieden om PC aan te schaffen

De gemeente vindt het belangrijk om ervoor te zorgen dat er in Bronckhorst geen inwoners zijn die om financiële redenen niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien en door een gebrek aan middelen geen mogelijkheden hebben om aan het sociale leven deel te nemen. Dat geldt ook voor kinderen. Zij moeten ongeacht het inkomen van hun ouders de mogelijkheid krijgen om hun talenten te ontplooien en deel kunnen nemen aan sportieve, culturele of andere activiteiten. Dit is ook het uitgangspunt van het kabinet die gemeenten vraagt hieraan bij te dragen door het convenant 'Kinderen doen mee' te tekenen. Hiermee moet in deze kabinetsperiode landelijk het aantal kinderen dat door geldgebrek niet kan deelnemen aan activiteiten met de helft teruggebracht worden. Het gaat zoveel mogelijk om het verstrekken van voorzieningen in natura door gemeenten. B en w van Bronckhorst stemden er vandaag mee in om deel te nemen aan dit project. Het is de bedoeling dat verantwoordelijk wethouder Nas het convenant van staatssecretaris Aboutaleb (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) binnenkort onderschrijft.

De gemeente levert onder meer via de inzet van een sportbuurtwerker die de sportdeelname van kinderen in buurten probeert te bevorderen al een bijdrage aan de doelstellingen. Verder wil de gemeente gelden die haar voor het project ter beschikking worden gesteld vanuit het rijk inzetten om ouders met een minimuminkomen de mogelijkheid te bieden om een PC met bijbehoren aan te schaffen om de digitale vaardigheden van hun kinderen te bevorderen. De gemeente doet hiervoor in het najaar een oproep.

Hengelo (Gld), 12 augustus 2008

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.