Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 12 augustus 2008

Nieuwe folder Bereikbaar Amsterdam met handige plattegrond

Om bezoekers uit binnen- en buitenland te informeren over de bereikbaarheid van Amsterdam per auto is een nieuwe folder verschenen met een handige plattegrond. De folder Bereikbaar Amsterdam 2008-2009 bevat nuttige informatie over de beste routes naar en in de stad, parkeerregels en tarieven, P+R-locaties, parkeergarages en het openbaar vervoer in Amsterdam. Op de plattegrond is een overzicht te vinden van de belangrijkste musea, attracties en overige bezienswaardigheden, en de bewegwijzerde toeristische wandelroutes. De folder Bereikbaar Amsterdam wordt gedistribueerd via hotels in Amsterdam en de regio, de buitenlandse kantoren van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen, via internet en op aanvraag bij Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) en Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer (DIVV) van de gemeente Amsterdam. De folder Bereikbaar Amsterdam is verkrijgbaar in vier taalversies (Nederlands, Engels, Duits en Frans) en in opdracht van DIVV geproduceerd door ATCB, in nauwe samenwerking met GVB. Voor de meest actuele informatie over de bereikbaarheid van Amsterdam verwijst de folder naar de website www.bereikbaar.amsterdam.nl. Hier zijn ook de digitale versies van de folder te downloaden.

Nieuw P+R locatie in Bos en Lommer

Een belangrijke rol in de bereikbaarheid van Amsterdam spelen de P+R-locaties aan de rand van de stad. Hier kunnen bezoekers voor slechts E 6,00 per 24 uur hun auto parkeren en per openbaar vervoer gratis verder reizen naar de binnenstad. Sinds juli 2008 krijgen alle inzittenden van een auto een openbaar vervoerkaartje, tot een maximum van vijf. Enige voorwaarde is dat de kaartjes worden afgestempeld in de GVB-tram, bus of metro. Na inlevering van de gestempelde retourkaarten betalen de bezoekers het gereduceerde parkeertarief en krijgen zij een uitrijkaart. Meerdaagse P+R-kaarten zijn verkrijgbaar tot maximaal 96 uur. Bij NS-station Sloterdijk en in het Olympisch Stadion kunnen bezoekers in plaats van de openbaar vervoerkaartjes maximaal twee fietsen lenen. De overige P+R-locaties bevinden zich bij de Piet Heintunnel (Zeeburgereiland) en onder de Amsterdam ArenA. Op 27 augustus opent een nieuwe P+R locatie op het Bos en Lommerplein. Vanaf deze plek reizen bezoekers in korte tijd naar de binnenstad met tram 7 en 14 en bus 21. De P+R locatie is te bereiken via afrit S103 en S104.

Voor meer persinformatie en beeldmateriaal: Amsterdam Toerisme & Congres Bureau Communicatie & Media Services, tel. 020 - 5 512 531 E-mail: h.terbalkt@atcb.nl Persberichten van ATCB zijn te vinden op www.atcb.nl onder 'Nieuws'

Publieksinformatie: tel. 0900 400 40 40 (E 0,40 pm) en www.amsterdamtourist.nl

Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) heeft als taak het toeristisch- en zakelijk bezoek aan Amsterdam en regio te bevorderen. ATCB is op dit gebied de centrale organisatie voor Amsterdam en regio, die zich inzet voor de belangen van deze sector. Als kennis- en informatiecentrum voor toeristisch en zakelijk bezoek heeft ATCB een spilfunctie in de ontwikkeling hiervan. Daarnaast behoren tot de kerntaken het opstellen en uitvoeren van marketing- en promotieplannen, het stimuleren van innovatie en productontwikkeling en het bewaken van de kwaliteit van het toeristische product. Samen met het bedrijfsleven, culturele instellingen en overheid werkt ATCB aan het verhogen van de bestedingen door bezoekers in Amsterdam en regio, en het stimuleren van de werkgelegenheid.


---- --