Ingezonden persbericht


Avaya Unified Communications basis voor communicatienetwerk NBC Olympics Amerikaanse omroep vertrouwt op Avaya voor lokale communicatie Olympische Spelen

Nieuwegein, 12 augustus 2008 - De Amerikaanse omroep NBC baseert zijn olympische mediaproject NBC Olympics op Avaya Unified Communications. Het perscentrum in China is voorzien van een IT-infrastructuur met Avaya IP-telefonieoplossingen. Hierdoor kan NBC Olympics het laatste olympische nieuws razendsnel communiceren via één IP-netwerk.

Het olympische mediaproject heeft te maken met een aantal unieke IT-omstandigheden: om de twee jaar bouwt NBC een compleet nieuw zakelijk communicatienetwerk op een andere locatie. Deze communicatieomgeving is slechts één maand volledig in gebruik. De behoefte aan beschikbaarheid, flexibiliteit en geavanceerde technologie wordt hierbij zorgvuldig afgewogen tegen de kosten. Wanneer de Olympische Spelen afgelopen zijn, slaat NBC de apparatuur voor de komende twee jaar op.

Het NBC Olympics-perscentrum in Peking gebruikt Avaya Giganet Ethernet-telefoons voor meer dan 500 werkplekken. Daarnaast zet de omroep 200 extra 'value sets' in op andere plekken in het netwerk. Met de Power over Ethernet-telefoons profiteert NBC Olympics van hoge audiokwaliteit met laag stroomgebruik.

Avaya Communication Manager ondersteunt NBC Olympics bij het overbruggen van de afstand tussen Unified Communications-applicaties. Daarnaast vergroten deze oplossingen de mobiliteit van NBC Olympics. NBC-journalisten kunnen gesprekken namelijk automatisch doorschakelen naar hun mobiele telefoons. Met één druk op de knop zetten ze telefoongesprekken van hun desktopextensie door naar hun mobiel en vice versa. Met de Avaya-telefonieoplossingen weten gebruikers direct of collega's beschikbaar zijn voor live gesprekken: op het telefoonscherm zien ze hun namen en aanwezigheid. NBC gebruikt nu Avaya Video Telephony met Polycom HDX-video-eindpunten op proef. Deze oplossingen zet de omroep mogelijk definitief in tijdens de volgende Olympische Spelen.

"Samen met Avaya hebben we het afstemmen van onze communicatie- en implementatie-eisen tot wetenschap verheven", zegt Bob Kiraly, directeur Broadcast and Telecommunications Operations van NBC Olympics. "We hebben eenvoudigweg niet de tijd om gecompliceerde installaties volledig risicoloos uit te voeren. Daarom hebben we behoefte aan krachtige, betrouwbare communicatieoplossingen. Hiermee kunnen we de kosten beheren en het NBC Olympics-team optimaal ondersteunen. Avaya begrijpt ons hierin volkomen."

NBC Olympics deed voor het eerst een beroep op Avaya tijdens de Olympische Spelen in 2004. Hierbij gebruikte NBC een IP-telefonieoplossing met Avaya Communication Manager op een server/gatewayarchitectuur voor de communicatie tussen het International Broadcast Center en de Field Shop. Dit leverde direct enorme voordelen op, zoals betere en consistente functies voor iedereen op het netwerk en een eenvoudiger en snellere implementatie. Het gebruik van zijn eigen lokale communicatienetwerk en IP-trunking tussen Athene en het hoofdkantoor in de Verenigde Staten leverde NBC aanzienlijke kostenbesparingen op. Ook integreerde het mediabedrijf toenmalige analoge en digitale toestellen. Daardoor profiteerde NBC van verregaande controle op de snelheid en prijs van de implementatie van nieuwe technologie. Voor de zekerheid koos het bedrijf er in 2004 nog voor om data en communicatie te faciliteren over twee afzonderlijke netwerken.

###

Over NBC Olympics

NBC is 'America's Olympic Network'. Het station bezit de exclusieve mediarechten van de Olympische Spelen tot aan 2012, waaronder Peking 2008, Vancouver 2010 en Londen 2012. Van 8 tot 24 augustus 2008 presenteert NBC Universal 3.600 uur aan Olympische uitzendingen met de hoogtepunten tijdens primetime zoals live zwemwedstrijden, turnen en beach volleybal. Tijdens de Olympische Spelen in Athene zond NBC Universal - NBC, MSNBC, CNBC, USA, Bravo, Telemundo, en NBC HD-partners - een record van 1.210 uur televisie uit. Deze uitzendingen werden bekeken door 203 miljoen mensen. Aanvullend nieuws over de Olympische uitzendingen is te vinden op NBCOpympics.com. Hier vinden geïnteresseerden het laatste nieuws, uitslagen en wedstrijdschema's. Daarnaast hebben bezoekers toegang tot uitgebreide videoreportages, diepte-interviews en achtergrondverhalen. NBCOlympics.com is het ideale medium voor sportliefhebbers om alle gebeurtenissen van de Olympische Spelen 2008 op de voet te volgen. Op de website vinden ze de uitgebreide tv-programmering, uitleg hoe ze toegang krijgen tot games, Video On Demand (VOD) en ander digitaal entertainment. NBCOlympics.com zendt ongeveer 2.200 uur live wedstrijden uit. Hierbij kunnen kijkers kiezen uit 20 streaming-kanalen met 25 Olympisch sporten. Daarnaast biedt de site ruim 3.000 uur on-demand toegang tot herhalingen van complete wedstrijden en dagelijkse samenvattingen van hoogtepunten, zoals herhalingen van de belangrijkste gebeurtenissen per dag, montages van hoogtepunten, analyses van commentatoren en clips van specifieke sporters.

Over Avaya

Avaya, Inc. ontwikkelt, bouwt en beheert communicatienetwerken voor meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder meer dan 90% van de Fortune® 500. Het bedrijf is wereldleider voor veilige en betrouwbare Internet Protocol-telefoniesystemen, communicatiesoftwareapplicaties en -diensten. Avaya is de drijvende kracht achter convergentie van spraak- en data-applicaties op IT-netwerken. Bedrijven van elke mogelijke omvang kunnen hun bestaande of nieuwe netwerken optimaal inzetten, hun productiviteit verbeteren en hun onderscheidend vermogen versterken.

Ingezonden persbericht