Ingezonden persbericht


http://www.oldebroek.nl/gol/webgen.nsf/page?openagent&id=_C722B42CC80D9145C12574A30041B95D

Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens van zeer goede kwaliteit

Eens per drie jaar moet het college van burgemeester en wethouders laten controleren of de persoonsgegevens in de gemeentelijke basisadministratie op een juiste manier zijn opgenomen. Deze controle (GBA-audit) wordt gedaan door een bedrijf dat door de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is aangewezen. De controle in Oldebroek was op 11 maart 2008.

Uit de controlerapporten blijkt dat aan alle eisen met betrekking tot de technische en administratieve inrichting en werking en de beveiliging van de basisadministratie wordt voldaan. Verder kan geconcludeerd worden dat de persoonslijsten waarin de persoonsgegevens zijn vastgelegd van zeer hoge kwaliteit zijn.

De betreffende controlerapporten liggen voor een ieder kosteloos ter inzage van 13 augustus 2008 tot en met 9 september 2008. Tegen vergoeding van de leges kunnen tijdens kantooruren in het gemeentehuis in Oldebroek en in het Dorpskantoor in Wezep, kopieën verkregen worden. Na die termijn kunnen de controleverslagen bij de sectie burgerzaken in het gemeentehuis in Oldebroek en in het Dorpskantoor in Wezep ingezien worden en tegen vergoeding van de leges zijn daar kopieën verkrijgbaar.