Ingezonden persbericht


Persbericht

Air Transat wordt lid van de International Air Transport Association (IATA)

Montréal, 7 augustus 2008 ­ Air Transat is officieel lid geworden van de International Air Transport Association (IATA). Hiermee is Air Transat de tweede Canadese luchtvaartmaatschappij voor passagiersvervoer die lid is van deze organisatie. Air Transat behoort nu tot de organisatie die de belangen behartigt van luchtvaartmaatschappijen die aan de hoogste veiligheidsnormen voldoen.

Op de foto ziet u links Doug Lavin, vice-president van IATA voor Noord-Amerika en rechts Gunther Matschnigg, senior vice-president van de afdeling Safety, Operations and Infrastructure van IATA, die eerder deze ochtend het officiële lidmaatschapscertificaat overhandigden aan Allen B. Graham, president en CEO van Air Transat. IATA heeft 230 leden in 125 landen, en vertegenwoordigt 93 procent van de internationale lijndiensten.

Air Transat heeft eerder dit haar IOSA-registratie verkregen. IOSA (IATA Operational Safety Audit) biedt een gestandaardiseerd auditingprogramma met meer dan 900 strenge, internationaal erkende normen op het gebied van bedrijfsvoering en controlesystemen, vluchtuitvoering, vliegtuigengineering en -onderhoud, cabinewerkzaamheden, grondwerkzaamheden, vrachtactiviteiten en veiligheid. De IOSA-registratie houdt in dat een luchtvaartmaatschappij aan alle IOSA-normen voldoet en geldt als een bevestiging van de eigen betrokkenheid bij veiligheid.

Over Air Transat
Air Transat vliegt vanuit Amsterdam naar drie bestemmingen in Canada: non-stop naar Toronto (april t/m oktober), non-stop naar Calgary (mei t/m oktober) en direct of non-stop naar Vancouver (mei t/m oktober). Daarnaast biedt Air Transat als enige luchtvaartmaatschappij driemaal per week rechtstreekse vluchten Brussel - Montréal aan. Bovendien vliegt Air Transat vanuit Frankfurt, München en Hamburg naar diverse bestemmingen in Canada.

Air Transat is de grootste vakantieluchtvaartmaatschappij in Canada. Zij vervoert per jaar bijna drie miljoen passagiers naar zo'n zestig bestemmingen in 25 landen. Het bedrijf beschikt over een vloot van zeventien Airbussen A330 en A310 en heeft ongeveer 2.000 mensen in dienst. Air Transat is een dochteronderneming van Transat A.T. Inc., een geïntegreerde internationale touroperator met bestemmingen in meer dan zestig landen, die producten distribueert in meer dan vijftig landen.

Perscontact:

Improve Communication Network
Ocky Wiemeyer/Ilse Hage
'Pand Noord'
Meeuwenlaan 98-100
1021 JL Amsterdam
Phone: +31 (0)20 715 53 30
Fax: +31 (0)20 715 53 39
E-mail:ocky@improve-network.com/ ilse@improve-network.com Website: www.improve-network.com
=============================================