Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eindhoven viert successen van Nederlandse zwemsters

Rijswijk, 12 augustus 2008 - De Olympische Spelen zijn nog maar net van start en nu al zijn de eerste Nederlandse successen behaald. In Eindhoven was dat vandaag goed zichtbaar. Op de raarste plekken in de trainingsstad van de damesestafetteploeg, die zondag goud behaalde op de 4 x 100 meter vrije slag, werden gouden medailles gesignaleerd. Ook nietsvermoedende voorbijgangers kregen een gouden plak omgehangen. Eindhoven is naar verwachting de eerste in een reeks steden. Alle plaatsen die een bijzondere band hebben met gouden medaillewinnaars worden op deze ludieke manier versierd door De Lotto.

Naast het uitdelen van de medailles door De Lotto is het Lotto-pand aan de A4 bij Rijswijk voorzien van een enorme medaillespiegel, die bijhoudt wat de Nederlandse sporters tijdens de Spelen aan medailles behalen.

Foto's:Tycho Müller en Kees-Jan Bakker voor De Lotto


- Einde persbericht -

Over De Lotto
De Lotto is, na de overheid, de grootste financier van sport in Nederland. Met Lotto, Krasloten en Toto heeft de kansspelorganisatie sinds 1961 ruim ¤1,2 miljard afgedragen aan de sport. Dankzij De Lotto kunnen veel sportclubs hun hoofd boven water houden. Of het nu gaat om het ontwikkelen van talent in de topsport of bij de plaatselijke sportvereniging. De Lotto maakt sport voor iedereen toegankelijk. Niet alleen de sport krijgt een belangrijke financiële injectie, maar ook goede doelen op het gebied van cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Oranjefonds en het Astmafonds.

Achtergrondinformatie

Winkelman en Van Hessen
Karen Visser
Telefoon070 416 16 16
Mobiel06 21 970 563
E-mailkvisser@winkelmanenvanhessen.nl

De Lotto afdelingen PR en Communicatie
Linda Lap
Telefoon 070 321 63 55
Mobiel 06 24 810 916
E-mail lap@lotto.nl