Ingezonden persbericht


Persbericht

GE OVERTREFT $1,7 MILJARD AAN SALESINKOMSTEN IN DE GEHELE ORGANISATIE VOOR DE OLYMPISCHE SPELEN 2008 IN PEKING

GE levert geavanceerde infrastructuurtechnologie aan alle 37 officiële wedstrijdlocaties en projecten in Peking; NBC Universal presenteert meer dan 3600 uur zendtijd over de Olympische spelen van Peking in de VS.

FAIRFIELD, CT EN PEKING, CHINA - 12 augustus 2008 - GE, een wereldwijd partner voor de Olympische Spelen, maakte vandaag bekend dat men de salesdoelen voor de Olympische spelen van 2008 in Peking heeft overschreden. De 400 infrastructuurprojecten die in en rond Peking zijn binnengehaald, zullen $700 miljoen aan inkomsten genereren. NBC Universal zal tevens het recordbedrag van meer dan $1 miljard aan reclame-inkomsten genereren, waarmee de spelen in Peking de meest succesvolle in de geschiedenis van GE worden. De Olympische verslaggeving van NBC Universal, belooft één van de meest bekeken Olympische Spelen te worden uit de geschiedenis.

GE, dat al meer dan 70 jaar technologie levert ter ondersteuning van de Olympische spelen en andere grote sportevenementen, beheert projecten in alle 37 officiële wedstrijdlocaties van de spelen in Peking, evenals in 168 commerciële gebouwen in en rond Peking. Verschillende projecten omvatten technologie die voor het eerst in China wordt toegepast, zoals filtertechnologie voor veilig drinkwater en hergebruik van regenwater in het National Stadium ("Vogelnest"), 73 elektrische onderstations om energie te leveren aan de meer dan 50 locaties van de Olympische spelen en geavanceerde bagagecontrole op Beijing Capital International Airport. Bovendien levert GE 120 windturbines aan de Zhangbei en Shangyi windfarms ten noorden van Peking, waarmee energie zal worden opgewekt voor het Olympic Central Area.

"GE bevindt zich in een unieke positie voor het leveren van een heel scala aan technologische oplossingen voor gaststeden van de Olympische spelen," aldus Jeff Immelt, voorzitter & CEO, GE. "Het bedrijf is al meer dan 100 jaar actief in China en wij zijn trots op onze nauwe samenwerking met het organiserende comité voor de Olympische spelen en met andere partners om het land voor te bereiden op het grootste sportevenement ter wereld."

Technologie van GE neemt een centrale plaats in binnen de belangrijkste wedstrijdlocaties voor de Olympische spelen, in en rond Peking, waaronder het Vogelnest, het National Aquatics Center ("Waterkubus"), het National Indoor Stadium en het Wukesong Baseball Field. In de hele stad ondersteunt GE gemeentelijke projecten en faciliteiten, waaronder distributiesystemen voor energie bij het Beijing Power Supply Bureau, metrolijn 4 en Beijing Capital International Airport.

"De bijdragen van GE aan het opbouwen van de spelen in Peking hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de transformatie van Peking," aldus Gerhard Heiberg, voorzitter van de marketingcommissie van het Internationaal Olympisch Comité. "Door middel van diverse projecten, van stedelijke infrastructuur tot waterzuivering, helpt GE te zorgen dat de faciliteiten voor de spelen vlekkeloos werken voor de atleten, toeschouwers en media."

Ecomagination - bouwen aan duurzame Olympische spelen In navolging van ecomagination, een binnen het gehele bedrijf ontplooid initiatief voor de ontwikkeling en marketing van technologieën die klanten zullen helpen dringende milieu-uitdagingen op te lossen, levert het bedrijf oplossingen voor meerdere projecten voor schone energie in gebieden rond Peking. GE levert 120 windturbines voor de Zhangbei en Shangyi windfarms ten noorden van Peking, die in verbinding staan met het stroomnetwerk van Noord-China en 180 megawatt aan duurzame energie leveren aan Tianjin, Tangshan en Peking. De windfarms leveren genoeg stroom voor 400.000 gemiddelde Chinese huishoudens per jaar, waarmee het equivalent van meer dan 400.000 ton koolstofdioxide in China niet wordt uitgestoten. Zo wordt de doelstelling van "groene" Olympische spelen die het land heeft gesteld mede behaald.

Naast het leveren van twee verschillende technologieën voor waterreiniging aan het National Stadium, levert GE technologie voor osmosemembranen aan het Tangshan Nanpu afvalwaterzuiveringproject, ten oosten van Peking op de Noord-Chinese vlakte. De installatie zal meer dan 93000 ton gezuiverd water per dag produceren, genoeg om 37 Olympische zwembaden te vullen, dat zal worden gebruikt ter ondersteuning van industriële projecten in de Tangshan Nanbao economische ontwikkelingszone. Waterfiltertechnologie van GE wordt ook gebruikt bij het Qinghe afvalwaterzuiveringproject, voor het verwerken van 80000 kubieke meter afvalwater per dag, dat wordt hergebruikt voor landschapsverzorging tijdens de spelen in Peking.

GE water & zuiveringstechnologie - laat sporen na in China In mei 2008 kondigde GE aan dat het twee geavanceerde waterzuiveringssystemen heeft geschonken, zodat schoon drinkwater kan worden geleverd aan meer dan 60.000 Chinezen in Dongguang en de omliggende dorpen. Deze aan het volk van China geschonken systemen zijn ontworpen om de volksgezondheid te verbeteren door middel van schoon, duurzaam drinkwater. GE werkt samen met het Chinese Ministerie van Watervoorziening bij de installatie en indienstneming van een grootschalige waterzuiveringsinstallatie in Dongguang in deze zomer, en tevens een mobiele waterzuiveringsinstallatie leveren waarmee water voor omliggende dorpen zal worden gezuiverd. Dit is de eerste keer dat een geavanceerde, mobiele waterzuiveringsinstallatie in China zal worden gebruikt om schoon water te leveren aan gebieden die buiten het bereik van het gecentraliseerde, gemeentelijke drinkwatersysteem liggen.

GE Healthcare - toonaangevend onderzoek biedt inzicht in de gezondheid van atleten GE Healthcare werkt samen met toonaangevende medici in de Olympic Movement voor het bevorderen van medische beeldtechnologie, zodat inzicht kan worden verkregen in de gezondheid van atleten en de algemene volksgezondheid kan worden verbeterd. GE is voortdurend bezig met baanbrekende onderzoeken naar de cardiale en bewegingssystemen van Olympische atleten, welke zijn begonnen voor de Olympische winterspelen 2006 in Turijn. Het doel van het onderzoek is aantonen dat vroegtijdige interventie en controle van de gezondheid kan bijdragen aan het voorkomen van blessures en verbeteringen kan opleveren voor de gezondheid en sportieve prestaties van atleten. GE Healthcare levert tevens ultrasone, MRI en ECG-technologie voor de spelen in Peking. Technologie van GE wordt gebruikt in het ziekenhuis van het Olympische dorp, dat toegankelijk is voor meer dan 10500 atleten uit meer dan 200 landen, alsmede door teamartsen uit de VS, China, Italië, Frankrijk en Spanje tijdens de verzorging van deelnemers aan de Olympische spelen.

GE Olympische salesincentives
In het verlengde van onze sponsoring van de Olympische spelen, heeft GE een wereldwijd Olympisch salesincentiveprogramma opgezet, gericht op onze meer dan 40000 salesmedewerkers over de hele wereld. Dit programma heeft meer dan $190 miljoen aan extra inkomsten voor het bedrijf opgeleverd in 2007 en 2008. Via een eenvoudig digitaal kader kunnen salesteams over de hele wereld, van Brazilië tot China, toegesneden salesincentiveprogramma's met een Olympisch thema aanbieden aan werknemers en distributeurs.

NBC Universal
Zeven netwerken van NBC Universal, te weten NBC, USA, MSNBC, CNBC, Oxygen en Telemundo, alsmede NBCOlympics.com, zullen meer dan 3600 uur verslaggeving over de Olympische spelen presenteren in de VS, het meest ambitieuze mediaproject aller tijden. De 3600 uur is 1000 uur meer dan het gecombineerde totaal van alle door televisie uitgezonden Olympische zomerspelen in de Amerikaanse televisiegeschiedenis, gerekend vanaf de spelen in Rome in 1960, bijna 50 jaar geleden. Gedurende de 17 dagen van de spelen in Peking zal NBC gemiddeld meer dan 212 uur per dag uitzenden. De uitzendingen in het kader van de Olympische spelen omvatten de meeste live verslagen van Olympische spelen ooit, ondanks het tijdsverschil van 12 uur met de oostkust van de Verenigde Staten en China. Tevens worden voor het eerste de gehele spelen uitgezonden in high definition. Op NBCOlympics.com hebben de Amerikaanse kijkers toegang tot ongeveer 2200 uur aan live gestreamede Olympische uitzendingen, de eerste keer dat live uitzendingen via de site worden verzorgd.

Over GE
GE (NYSE: GE) is een divers, wereldwijd actief bedrijf op het gebied van infrastructuur, finance en media dat wil voldoen aan essentiële behoeften over de hele wereld. Van energie, water, transport en gezondheid tot toegang tot geld en informatie, ondersteunt GE klanten in meer dan 100 landen en heeft meer dan 300.000 mensen over de hele wereld in dienst. Meer informatie is te vinden op de website van het bedrijf, via http://www.ge.com. GE is Imagination at Work.

Voor meer informatie over GE en de Olympische Spelen: www.ge.com/olympics

Contact:
GE, China
Geoff Li
+86 21 3811 7888 ext 3046 kantoor
+86 1391 818 9557 mobiel
geoff.li@ge.com

GE Corporate
Deirdre Latour
+86 1391-197-0091 mobiel
deirdre.latour@ge.com

Edelman, Beijing
Joanna Ma
+86 (10) 5828 6588 ext 6512 kantoor
+86 1391 072 5711 mobiel
joanna.ma@edelman.com

Edelman, Amsterdam
Inge van Langelaar
+31 20 30 10 980
Inge.vanlangelaar@edelman.com