Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 12 augustus 2008


* BERICHTEN OVERSCHIE
POLITIE ONDERZOEKT DIEFSTAL VAN 25 EENDEN
De politie onderzoekt de diefstal van 25 eenden uit een weiland aan de Achterdijk. Tussen zondagavond 3 augustus rond zes uur en maandagochtend 4 augustus omstreeks acht uur werden de eenden weggenomen. Het gaas, waarmee de achterzijde van het weiland was afgezet, was doorgeknipt. Vermoedelijk is/zijn de dief/dieven met een bootje op het weiland gekomen. Het gaat om 8 siereenden, 11 Kaapse Keese eenden en 6 boereneenden die waarschijnlijk met een schepnet werden gevangen. De politie vraagt getuigen om contact op te nemen met de politie in Overschie via 0900-8844. POLITIE HOUDT TWEE DRONKEN MANNEN AAN
De politie heeft zaterdagmiddag 9 augustus rond vier uur twee mannen van 64 en 77 jaar aangehouden voor openbaar dronkenschap. Surveillerend politiepersoneel zag beide Rotterdammers zitten op een bankje in een park. Zij waren onder invloed van alcoholhoudende drank. Hierop hield de politie de verdachten aan voor openbaar dronkenschap. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor ontnuchtering. Tegen het tweetal werd een proces-verbaal opgemaakt.
POLITIE BEKEURT VROUW VOOR BELEDIGING
De politie heeft dinsdagmiddag 5 augustus rond kwart voor vijf een 32-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden voor belediging. Naar aanleiding van een melding van een mogelijke steekpartij gingen politiemedewerkers naar de Abtsweg. Daar troffen zij de vrouw en een gewonde, 26-jarige man uit Schiedam, aan. Beiden waren onder invloed van alcohol en zaten onder het bloed. Vervolgens schold de Rotterdamse de agenten uit met levensbedreigende ziektes. Ambulancebroeders brachten de man over naar het ziekenhuis. De vrouw werd aangehouden voor belediging en overgebracht naar het politiebureau. Na onderzoek bleek dat als gevolg van alcoholgebruik een glas in de hand van de Schiedammer kapot was gegaan. Dit leidde tot een fors bloedende wond. Van een steekpartij was dus geen sprake. Politiemensen gaven de vrouw een proces-verbaal voor belediging.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROCKANJE - De politie van het district De Eilanden is een onderzoek gestart naar de eigenaar van een hennepkwekerij in een woning aan het Kreekpad.
In de woning was een aantal kamers ingericht als hennepkwekerij. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.


* POLITIE ARRESTEERT VROUW VOOR HUISELIJK GEWELD

Politiemensen van het district Zuid hebben maandagmiddag een 51-jarige vrouw uit Rotterdam gearresteerd voor huiselijk geweld. Rond twee uur kreeg de politie de melding van een mishandeling in een woning aan Pleinweg. Ter plaatse bleek een 49-jarige Rotterdammer was mishandeld door zijn vrouw. Dit gebeurde in een woning aan de Pleinweg.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR VERNIELING DEURRUITEN

ZEVENKAMP / ROTTERDAM-OOST - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks kwart voor twee een 36-jarige man uit Gouda aangehouden voor het vernielen van deurruiten van een woning aan de Zevenkampse Ring. De verdachte trapte de ruiten van zijn 36-jarige ex-vrouw in. Vervolgens reed hij weg in een auto. Hierop alarmeerde de Rotterdamse bewoonster de politie. Na onderzoek hielden agenten het voertuig staande op de A20. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* BRAND IN WONING
Maandagochtend rond half zeven ontstond er brand in een woning aan de Pleinweg. Op het moment dat de brand uitbrak, vermoedelijk door een pan met olie die op het vuur was blijven staan, waren twee broers van 21 en 25 in de woning aanwezig. Een van hen moest uit een raam op de eerste verdieping springen. De twee broers zijn met rookvergiftigingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis.


* POLITIE ARRESTEERT TWEETAL NA OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben maandagavond een 16-jarige Rotterdammer en een 17-jarige plaatsgenoot aangehouden voor openlijke geweldpleging. Rond half twaalf kreeg de politie de melding dat op de Beijerlandselaan twee meisjes werden geduwd en geslagen. Politiepersoneel stelde direct een onderzoek in en arresteerde, dankzij het opgegeven signalement, de twee Rotterdammers op de Beijerlandselaan. Een van hen probeerde te vluchten en werd na een korte achtervolging aangehouden. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau. De twee slachtoffers gaan vandaag aangifte doen.


* GESTOLEN SKELTERS TERUGGEVONDEN
BEVERWAARD - Naar aanleiding van een tip heeft de politie van district Feijenoord-Ridderster vrijdag 8 augustus in een tuin aan het Prattenburgplein twee gestolen skelters teruggevonden. Een 24-jarige man en een 33-jarige vrouw bleken de skelters de week ervoor in een attractiepark in Wassenaar ontvreemd te hebben. Ook vonden politieagenten in de tuin een brommer, die in Dordrecht gestolen bleek te zijn. De man en vrouw zijn overgebracht naar een politiebureau.


* POLITIE ARRESTEERT JONGEN NA BEDREIGING

VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben maandagavond een 17-jarige jongen uit Vlaardingen aangehouden voor bedreiging. Rond half negen ontstond er een onenigheid tussen twee bewoners van de Koninginnelaan en een aantal jongeren. Een van de jongeren dreigde hierbij. Politiepersoneel arresteerde de 17-jarige jongen in de omgeving van de woning. Hij bleek in het bezit te zijn van een ploertendoder. Deze is in beslag genomen.


* POLITIE HOUDT DRONKEN MAN MET MES AAN
COOL / ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft maandagmiddag rond kwart voor vijf op de Beurstraverse een 47-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De verdachte was onder invloed van alcohol en sliep op een perron aan de Noordzijde van Beurs. Hierop hielpen RET-medewerkers hem met opstaan. Vervolgens ontdekten zij dat de man in het bezit was van een vleesmes en alarmeerde de politie. Politiepersoneel hield de inwoner van Delfzijl aan en bracht hem over naar het politiebureau. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Het mes werd in beslag genomen. Agenten gaven hem onder andere bekeuringen voor openbaar dronkenschap en het niet tonen van een identiteitsbewijs.