Politie Zuid-Holland-Zuid

12/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 12-08-2008 o Persberichten district I

BALLETJESPISTOOL
ZWIJNDRECHT Een 11-jarige jongetje uit Zwijndrecht heeft op maandagmiddag 11 augustus aangifte gedaan van mishandeling. Het jongetje werd op zondagmiddag 10 augustus door een vriendje met een balletjespistool in zijn oog geschoten terwijl zij met een aantal kinderen aan het spelen waren. Het vriendje zou het pistool op vakantie in Kroatië hebben gekocht. Het gewonde ventje werd door zijn moeder naar het ziekenhuis gebracht waar werd geconstateerd dat het oog een deukje heeft opgelopen waarde het slachtoffertje wazig ziet. De jongen moet nog een aantal keren terug naar het ziekenhuis. Het plastic wapen is in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar het voorval.

HOND VOORKOMT MOGELIJKE BRAND
DORDRECHT De hond van een 31-jarige vrouw uit Dordrecht heeft er in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 augustus voor gezorgd dat er geen brand uitbrak in huis. De vrouw was samen met haar hond in haar woning aan de Zuilenburg toen het dier opeens reageerde door voor de deur van een ruimte te gaan zitten waarachter de wasdroger staat. De bewoonster nam poolshoogte en kwam in de ruimte in een enorme rookontwikkeling terecht. Ze schakelde de stoppen uit, hield de brandblusser in de aanslag en belde de hulpdiensten. De rookontwikkeling werd geleidelijk minder. Na onderzoek door de brandweer bleek de wasdroger, welke niet aanstond, de veroorzaker van de rookontwikkeling. De bewoonster werd in verband met het inademen van een behoorlijke hoeveelheid rook door ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis. De hond kreeg onderdak bij een familielid.

SNELHEIDSCONTROLE N3: 1 OP DE 4 TE HARD
DORDRECHT/PAPENDRECHT De politie constateert dat 1 op de 4 weggebruikers te hard rijdt op de N3 (richting Papendrecht) waar momenteel wegwerkzaamheden plaatshebben. Sinds afgelopen zondag controleert de politie op verzoek van Rijkswaterstaat de (tijdelijke) maximumsnelheid van 50 km per uur. Deze snelheid is ingesteld vanwege de werkzaamheden en de veiligheid van de werknemers. De politie blijft controleren zolang de werkzaamheden plaatsvinden en adviseert een ieder zich te houden aan de snelheid van 50 km per uur!

GESTOLEN FIETS
ZWIJNDRECHT Een 15-jarige jongen uit Zwijndrecht is door politieagenten aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Dit gebeurde op maandagmiddag 11 augustus 2008 omstreeks 15.15 uur op de Karel Doormanlaan. De fiets was niet voorzien van het originele ringslot. Na controle bleek dat de fiets sinds november 2000 als gestolen stond gesignaleerd voor de politieregio Noord-Holland-Noord. De jongen verklaarde dat hij de fiets had gekregen van een vriend van zijn zus. Na verhoor is hij heengezonden. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.

INBRAAK PERSONENAUTO
DORDRECHT Vijf mannen van 19 jaar (3x), 20 en 24 jaar uit Dordrecht zijn door politieagenten aangehouden als verdachten van inbraak in een personenauto. Dit gebeurde op dinsdagochtend 12 augustus 2008 omstreeks 04.15 uur op het Johanna Naber-Erf. Een alerte getuige belde de politie dat er werd ingebroken in een personenauto. De omgeving werd door verschillende politieautos afgezet. Enige tijd later werd een auto met daarin de vijf verdachten aan de kant gezet op het van Eesterenplein. Van de personenauto waarin werd ingebroken was het portier verbogen. Er wordt vooralsnog niets uit vermist. De verdachten zijn ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.

VERDACHT VAN MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft maandagavond 11 augustus twee meiden van 16 en 18 jaar uit respectievelijk Papendrecht en Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van een 13-jarig meisje. Zij zouden de 13-jarige zonder aanleiding hebben geslagen terwijl ze in de deuropening van haar ouderlijke woning stond. Dit gebeurde in de Stratosfeerstraat. De politie werd ingeschakeld die de twee in de omgeving aanhield. Ze zijn ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.