Politie Zaanstreek-waterland

46 km per uur te snel tijdens proefrit

Zaandam, 12-08-2008 o Zaandam, 12 augustus 09:00-11:30 uur - Tijdens een verkeerscontrole op de Hoofdtocht werd dinsdagochtend een dertigtal bestuurders bekeurd.

Het merendeel van de overtredingen bedroeg het niet dragen van de gordel (19x). Verder reden zeven bestuurders te snel. Een 42-jarige man uit Almere haalde een snelheid van 96 km per uur waar 50 km per uur is toegestaan. De man verklaarde een proefritje aan het maken te zijn met zijn nieuwe auto. Tijdens de controle werden verder nog vier automobilisten betrapt op bellen (niet handsfree) tijdens het rijden. Een van de bellers ontkende dat hij een telefoon bij zich had. Echter, toen de agent later tijdens het gesprek terloops naar het merk van de telefoon vroeg, haalde de bestuurder spontaan zijn telefoon tevoorschijn.

Op de Peperstraat en de Prins Bernhardweg werd maandagmiddag tussen 14:30 en 15:30 op het rijden door rood gecontroleerd. Zeven bestuurders wachtten niet tot het verkeerslicht op groen stond. Tussen 16:00 en 17:00 uur werden verder twee boetes uitgedeeld voor het negeren van het inrijverbod op de brug.

Ten slotte werden maandagochtend tijdens een snelheidscontrole op de Kepplerstraat, 93 kentekens genoteerd. De hoogste snelheid bedroeg 93 km per uur bij een toegestane snelheid van 50 km per uur. Van 1100 voertuigen, uit beide richtingen, werd de snelheid gemeten.