Gemeente Diemen


Diemenaren vooral tevreden

Inwoners van Diemen zijn tevreden over hun woonomgeving, over de meeste voorzieningen en over de dienstverlening door de gemeente. Dat blijkt uit de Burgermonitor.
De Burgermonitor is een onderzoek dat de gemeente Diemen een keer in de twee jaar onder haar inwoners laat houden om te achterhalen hoe de burgers denken over een aantal beleidspunten en over haar dienstverlening.

Aantrekkelijk en minder aantrekkelijk
Als aantrekkelijke aspecten van het wonen in Diemen noemt men de nabijheid van Amsterdam (52,9%), het dorpse karakter van de gemeente (26,4%), de rust (22,1%) en de goede bereikbaarheid (20%). Minder aantrekkelijke aspecten noemen de onderzochte Diemenaren minder vaak, maar met zo'n 8,6% is 'te weinig horeca' toch het meest genoemd. 'We doen dit onderzoek om te meten of we de goede dingen doen en of we ze goed doen. En met dit rapport kunnen we gerust thuiskomen, vind ik', aldus burgemeester Amy Koopmanschap van Diemen. 'Onze inwoners zijn op de meeste punten tevreden. Maar er blijft altijd ruimte voor verbetering en daar gaan we dan ook mee aan de slag.' Lees hier de hele Burgermonitor. (in PDF, 547 kb)
---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---