Rechtbank Almelo


Echtpaar veroordeeld voor handel in verdovende middelen

Almelo, 12 augustus 2008 - De rechtbank Almelo heeft een echtpaar veroordeeld voor het in bezit hebben en verhandelen van verdovende middelen. Gedurende de periode juli 2007 tot april 2008 hebben de man en de vrouw zich - met name in Denekamp - schuldig gemaakt aan handel in XTC en GHB, welke GHB door de man zelf is bereid. Bovendien hadden zij een grote hoeveelheid van deze drugs in huis ten tijde van de doorzoeking. Naast het bovenstaande heeft de man tevens grote hoeveelheden cocaïne en erectiepillen (kamagra) in voorraad gehad en aan derden verstrekt.

De rechtbank oordeelt dat door de grootschalige productie en verkoop van GHB een gevaarlijke softdrug op de markt is gekomen, waarmee aanmerkelijke schade is toegebracht aan de volksgezondheid. Er is onder andere XTC en GHB geleverd aan de Denekampse jeugd. Uit het dossier blijkt dat ouders en huisartsen zeer bezorgd waren over het drugsgebruik van de jeugd van Denekamp. Het echtpaar heeft hieraan bijgedragen door de handel (en productie) in GHB en XTC.

De man is veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf, waarvan 3 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. De vrouw is veroordeeld tot 3 maanden geheel voorwaardelijke gevangenisstraf en een werkstraf van 180 uur.

LJ Nummers

BD9839
BD9840

Bron: Rechtbank Almelo
Datum actualiteit: 12 augustus 2008 Naar boven