Politie Haaglanden

persberichten 12 augustus

Haaglanden, 12-08-2008

Dronken man botst tegen drie autos
Den Haag Bij de politie kwam dinsdag 12 augustus even na middernacht een melding binnen dat op de Valkenboslaan een automobilist tenminste drie autos aanreed en vervolgens niet stopte. Getuigen konden het kenteken noteren, waarna agenten korte tijd later bij de automobilist thuis aanbelden. Binnen bleek een 32-jarige man uit Den Haag behoorlijk onder invloed van alcohol. Hij gaf toe eerder op de avond te hebben gereden, maar kon zich niets van een aanrijding herinneren. De man werd naar een politiebureau overgebracht, waar hij 730 ugl. blies. De auto van de man wordt nog nader onderzocht en de man kreeg een proces-verbaal.

Fietsendief op heterdaad betrapt
Den Haag Medewerkers van cameratoezicht zagen op maandagavond 11 augustus rond 20.00 uur hoe bij het Centraal Station in Den Haag iemand met een sleutel probeerde meerdere fietsen te openen. Dit lukte hem met een damesfiets, waarop hij wegreed. Even later konden agenten op de Turfmarkt een zestienjarige jongen uit Den Haag op de gestolen fiets aanhouden. Enkele meters van de plaats van aanhouding, vonden agenten een sleutelbos met daaraan onder meer een blanco moedersleutel van een bekend fietsslotmerk.

Blaffende honden in beslag genomen
Den Haag Aan de Noorderbeekdwarsstraat in Den Haag werden dinsdagnacht 12 augustus rond 02.00 uur in de tuin van een bedrijfspand twee honden in beslag genomen nadat omwonenden hadden geklaagd over geluidsoverlast. Volgens de melder en enkele andere buurtbewoners was dit al de derde achtereenvolgende nacht dat de honden zo hard blaften dat ze de buurt wakker hielden. De agenten konden de eigenaar van het pand niet bereiken, waarna ze het slot van het pand openbraken en de twee niet-agressieve honden in beslag namen. De honden werden tijdelijk overgebracht naar het Haags dierencentrum.

Drugsdealer aangehouden
Den Haag Na een anonieme tip op maandagavond 11 augustus rond 21.30 uur dat op Het Kleine Loo/Reigersbergenweg vanuit een witte auto mogelijk drugs werden verhandeld, gaven agenten dit voertuig op de nabijgelegen Walenburg een stopteken. Ze doorzochten de auto op grond van de opiumwet en vonden onder meer een basepijp, 57 pillen van verschillende kleuren, twintig ampullen en een zakje wiet. De 47-jarige bestuurder uit Den Haag werd aangehouden voor bezit, dan wel handel in verdovende middelen.

Graffitispuiters aangehouden
Den Haag Vier Haagse kinderen werden maandag 11 augustus rond 18.00 uur op het Heeswijkplein in de kraag gevat, omdat zij verdacht worden van het spuiten van graffiti. Na een melding kwam de politie ter plaatse, waar een getuige de vier kinderen aanwees. De verdachten, twee meisjes van 11 en 13 jaar oud en twee jongens van 14 jaar oud, zijn aangehouden voor vernieling.

Scooters botsen frontaal
Den Haag Na een frontale botsing op het Schrepelpad (fietsbrug A4) op maandag 11 augustus rond 16.20 uur zijn twee bestuurders van een scooter met letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Een van de bromfietsers, een 16-jarige jongen uit Nootdorp, kwam uit de richting van de Westvlietweg en haalde vermoedelijk iemand in. Daardoor botste hij frontaal op een 19-jarige Hagenaar die met zijn scooter uit de richting van de Tiber kwam. Zijn bijrijder hoefde niet naar het zoekenhuis. De politie stelt nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval en de scooters worden technisch onderzocht.

Broers in de clinch
Den Haag In een tapijthandel op de Amsterdamse Veerkade gingen maandag 11 augustus omstreeks 11.45 uur twee Haagse broers (37 en 41 jaar) met elkaar op de vuist. Beide broers liepen daarbij hoofdletsel op en moesten zich laten behandelen in het ziekenhuis. Omdat er over en weer klappen vielen, werden beide mannen aangehouden. De aanleiding en exacte toedracht van de vechtpartij wordt nog onderzocht.

Met wapens op de bijrijdersstoel
Rijswijk Een 27-jarige man uit Noordwolde kreeg maandag 11 augustus om 18.50 uur bij een verkeerscontrole op het Generaal Eisenhowerplein niet alleen een boete voor een verlopen apk. De agenten zagen op de bijrijdersstoel een set wurgstokjes liggen. Bij verder onderzoek vonden ze ook nog een boksbeugel en een vlindermes. De man deed afstand van de wapen en kreeg een proces-verbaal.

Man mishandelt vrouw
Rijswijk Een 26-jarige Rijswijkse vluchtte maandag 11 augustus om 08.15 uur met haar drie kinderen de badkamer in, nadat haar 29-jarige man haar mishandelde. Agenten hielden de man aan. Door de politie wordt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol opgetreden. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl ) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Fietsendief verstopt zich in bosjes
s-Gravenzande Agenten reageerden maandag 11 augustus om 21.00 uur op de melding van een fietsendiefstal. De dader fietste weg in de richting van de Zandveltweg en het Tollenspark. Getuigen konden een goede omschrijving van de man en de fiets geven. Agenten vonden even later een 19-jarige man uit Poeldijk, die zich in de bosjes verstopte. Niet alleen voldeed hij aan het signalement, maar vonden ze in de buurt ook de weggenomen fiets. Hij werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau.

Dronken automobilist rennend ervandoor
Wateringen Surveillerende agenten zagen dinsdag 12 augustus om 02.40 uur een auto zonder verlichting wegrijden bij een parkeerplaats op De Lierseweg. De auto reed weg en even later een oprit in, waar de bestuurder uitstapte. Toen hij echter de agenten ook zag uitstappen, ging hij er rennend vandoor. Hij koos toch eieren voor zijn geld, en kwam even later terug. De agenten roken een sterke alcohollucht en lieten hem een alcoholtest afleggen. Hij blies 915 ugl. en moest mee naar het bureau om zijn roes uit te slapen.

Man verliest macht over stuur
Delft Een 44-jarige man uit Den Haag verloor maandag 11 augustus om 22.40 uur de macht over het stuur en botste in de Wateringseveld tegen een elektriciteitshuisje. Agenten lieten hem een blaastest afleggen, waaruit bleek dat hij niet te veel gedronken had om te mogen rijden.

Marktkraampjes op de weg
Delft Getuigen gaven dinsdag 12 augustus om 04.05 uur het signalement door van een jongen die een grote houtstapel op de Martinus Nijhofflaan gooide. Agenten zagen daar dat hij een aantal marktkraampjes op hun kant op de rijbaan had gelegd. Op het moment dat de agenten arriveerde, rende een jongen die aan het signalement voldeed weg. Na een korte achtervolging konden ze de 16-jarige jongen uit Den Haag aanhouden in de Poptahof. Op het politiebureau kreeg hij een boete voor baldadigheid.

Dronken man met messen in de mouw
Delft Een 49-jarige dronken man uit Delft veroorzaakte dinsdag 112 augustus om 00.30 uur overlast op de Koornbeurs. Hij schold passanten uit en verplaatste fietsen. Agenten spraken hem aan en ontdekten dat hij twee messen bij zich droeg. Eén daarvan zat met het lemmet richting elleboog verstopt in zijn mouw. De Delftenaar kreeg een boete voor openbare dronkenschap en een proces-verbaal voor de messen. Hij verklaarde op het politiebureau dat hij de messen ter verdediging bij zich droeg.

Jongens aangehouden met balletjespistool
Zoetermeer Naar aanleiding van een melding van twee jongens met een vuurwapen, gingen agenten maandag 11 augustus omstreeks 15.40 uur poolshoogte nemen op de Du Meelaan. In een tuin aan de Zegwaartseweg troffen zij drie jongens en een meisje aan, waarvan twee jongen voldeden aan het door de getuige opgegeven signalement. In de woning werd inderdaad een wapen aangetroffen, echter bleek het te gaan om een balletjespistool. De twee jongens, Zoetermeerders van 17 en 18 jaar, werden aangehouden. De jongens werden op het politiebureau verhoord. Het wapen had de 18-jarige naar eigen zeggen op een markt in Italië gekocht. Tegen de jongens werd proces-verbaal opgemaakt.