Politie Zuid-Holland-Zuid

12/08 Hoeksche Waard

Dordrecht , 12-08-2008 o Persberichten district III

MEISJES VALLEN VAN 4 METER HOGE ZOLDER
OUD-BEIJERLAND Twee meisjes van 7 en 9 jaar uit respectievelijk Oud-Beijerland en Klaaswaal zijn op maandagmiddag 11 augustus in een schuur van een zolder van 4 meter hoog naar beneden op een betonnen vloer gevallen. Dit gebeurde in een boerderij aan de Vuurbaken. De twee meisjes waren tijdens een spel op de zolder geklommen via een houten ladder. De ruimte was bedekt met zowel houten vlonders als isolatieplaten. Via de houten vlonders, waar de kinderen over konden lopen, kwamen ze terecht op de kunststof platen waar ze doorheen zakten. Het 7-jarige meisje kwam bij de val op haar voeten terecht en liep geen letsel op. Het 9-jarige meisje belande op haar rug. Beide meisjes liepen zelf naar de woonkamer waarna de ambulance werd gebeld. Het 9-jarige meisje klaagde over rugpijn en haalde moeilijk adem. Zij werd naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

AANRIJDING TWEE VRACHTWAGENS OP A-29
NUMANSDORP Op maandagmiddag 11 augustus heeft omstreeks 14:15 uur een aanrijding plaatsgevonden waarbij twee vrachtwagens betrokken waren. De bestuurders, een 38-jarige Belg en een 36-jarige Spanjaard, reden beiden over de A 29 ter hoogte van de Haringvlietbrug in de richting van Zierikzee.
Omdat de Haringvlietbrug openging, moest het opkomend verkeer stoppen. Vermoedelijk merkte de Belgische chauffeur te laat op dat het verkeer voor hem was gestopt, waarna hij met zijn vrachtwagen uit moest wijken om een aanrijding te voorkomen. Dit mislukte, waardoor de bestuurder de achterzijde van de voor hem stilstaande vrachtwagen raakte.De vrachtwagen van de Belgische chauffeur belandde uiteindelijk over de vluchtstrook in de berm. Beide vrachtwagens konden niet meer rijden en moesten worden getakeld. Er vielen bij de aanrijding geen gewonden. Door het incident was de rechterrijstrook voor langere tijd niet beschikbaar in verband met bergingswerkzaamheden. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding.