Politie Zuid-Holland-Zuid

12/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 12-08-2008 o Persberichten district II

EERLIJKE VINDER
LEERDAM Een 70-jarige vrouw uit Leerdam heeft na het verliezen van haar portemonnee weer opgelucht adem kunnen halen. De vrouw had boodschappen gedaan bij een plaatselijke supermarkt aan de Westwal. De vrouw stopte na het afrekenen haar portemonnee in haar jaszak en liep met haar rollator naar haar auto op het Oranjeplein. De vrouw maakte melding van diefstal toen ze bemerkte dat haar knipweg was. Ze vermoedde dat de portemonnee bij het inladen van de boodschappen uit haar jaszak was gestolen. De vrouw maakte telefonisch melding van het voorval bij de politie maar wilde nog geen aangifte doen omdat het net gekochte vlees eerst de vriezer in moest. Even later kwam de vrouw alsnog naar het politiebureau om te vertellen dat een eerlijke vinder de portemonnee bij haar had teruggebracht. Ze was de knip toch klaarblijkelijk verloren.

MAN RIJDT BESCHONKEN TEGNE GEVEL VAN FLAT
SLIEDRECHT De politie heeft op maandagavond 11 augustus een 43-jarige man uit Sliedrecht aangehouden op de Professor Lorentzlaan. Hij was daar op bezoek geweest bij familie. Toen hij wegreed in de auto reed hij tegen de muur van een flat. De gevel raakte beschadigd, er raakte niemand gewond. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol, hij blies 1,8 promille. Zijn rijbewijs werd daarop ingevorderd. De auto raakte total loss.

GELOGEN
HOORNAAR Een 18-jarige jongedame uit Hoogblokland is in de nacht van maandag 11 augustus op dinsdag 12 augustus door de politie aan de kant van de weg gezet. Ze werd op de Groeneweg in Hoornaar gecontroleerd. De 18-jarige had geen rijbewijs en/of id-kaart bij zich. Ze gaf een valse geboortedatum op omdat ze nog helemaal geen rijbewijs heeft. Ze werd bekeurd voor rijden zonder rijbewijs en het opgeven van valse personalia.

FIETS UIT VOORTUIN GESTOLEN
PAPENDRECHT De politie heeft op maandagmiddag 11 augustus twee jongens van 15 en 20 jaar uit Papendrecht aangehouden op het Irispad. Ze worden verdacht van diefstal van een fiets. Een 33-jarige bewoonster van het Irispad zag rond het middaguur een onbekende jongen de voortuin inkomen die haar niet op slot staande fiets wegnam. De bewoonster schakelde de politie in die korte tijd later twee jongens aanhield op basis van het signalement. Beide ontkennen echter betrokkenheid bij de diefstal van de fiets die ook niet bij hun werd aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.

AANGEHOUDEN OP VERDENKING VAN VERNIELING
LEERDAM De politie heeft op maandag 11 augustus eind van de middag een 19-jarige jongeman uit Leerdam aangehouden op het station aan de Stationsweg. Hij wordt verdacht van vernieling van een camera bij een horecagelegenheid aan de Zuidwal. Personeel van de zaak sprak een passerende politieagent op de motor aan die op basis van het signalement op zoek ging naar de knul. Er volgde een korte achtervolging maar uiteindelijk kon de 19-jarige worden aangehouden op het station. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij de vernieling bekende. Hij is bereid de schade te vergoeden. Na verhoor werd hij heengezonden.

SNELHEIDSCONTROLE N3: 1 OP DE 4 TE HARD
DORDRECHT/PAPENDRECHT De politie constateert dat 1 op de 4 weggebruikers te hard rijdt op de N3 (richting Papendrecht) waar momenteel wegwerkzaamheden plaatshebben. Sinds afgelopen zondag controleert de politie op verzoek van Rijkswaterstaat de (tijdelijke) maximumsnelheid van 50 km per uur. Deze snelheid is ingesteld vanwege de werkzaamheden en de veiligheid van de werknemers. De politie blijft controleren zolang de werkzaamheden plaatsvinden en adviseert een ieder zich te houden aan de snelheid van 50 km per uur!

VREEMD VERHAAL
HARDINXVELD-GIESSENDAM - Op dinsdagochtend 12 augustus 2008 omstreeks
01.05 uur controleerden politieagenten op de parkeerplaats De Bout langs de Rijksweg A15 een personenauto met daarin vier inzittenden. Geen van allen was in het bezit van een rijbewijs B. Ze hadden een ongeloofwaardig verhaal over een vriend die wel een rijbewijs heeft, maar die was net opgehaald door weer een andere vriend. Omdat de agenten een en ander niet vertrouwden werd enige kilometers verderop langs de Rijksweg A15 postgevat. Na ongeveer een kwartier kwam de auto inderdaad voorbij rijden. De agenten reden achter de auto aan. De bestuurder verhoogde zijn snelheid en nam de afslag Sliedrecht Oost. Door de hoge snelheid vloog deze uit de bocht en kwam in de berm terecht. De auto raakte vervolgens een lantaarnpaal en kwam onderaan het talud van de Buitendams tot stilstand. De bestuurder, een 20-jarige man uit Vlaardingen bleef ongedeerd. Twee inzittenden, een 21-jarige man en een 16-jarig meisje, beiden uit Rotterdam klaagden over pijn in het bovenlichaam. Ze werden voor controle per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht. De 20-jarige bestuurder is ingesloten. Hij was wel in het bezit van een rijbewijs A (motorrijbewijs). Dit rijbewijs is ingevorderd. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.

ONGELDIG VERKLAARD RIJBEWIJS
KINDERDIJK Een 36-jarige man uit Naaldwijk is door politieagenten aangehouden wegens rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Dit gebeurde op dinsdagochtend 12 augustus 2008 omstreeks 04.15 uur in de Molenstraat. De man reed met een personenauto terwijl zijn rijbewijs sinds mei 2008 ongeldig is verklaard. De man verklaarde dat hij tegen die beslissing in beroep was gegaan en dat hij dacht dat hij nog mocht rijden. Hij is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.