Politie Drenthe

In ziekenhuis na worsteling met autokraker

Coevorden, 12-08-2008 o Een 46 jarige man uit Coevorden is na een poging om een autokraker aan te houden met meerdere verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. De autokraker kon ontkomen.

In de nacht van maandag op dinsdag betrapte de man tegen 02.00 uur een autokraker die in de Van den Boetzelaerlaan in Coevorden een auto had opengebroken. Er ontstond een worsteling waarbij de Coevordenaar uiteindelijk hulpeloos op straat kwam te liggen en de autokraker op zijn fiets kon ontsnappen. Omwonenden hoorden het hulpgeroep van het slachtoffer en waarschuwden politie en ambulance. Het slachtoffer is met meerdere verwondingen, waaronder een aantal steekwondjes in de rug, opgenomen in het ziekenhuis van Hardenberg.

De politie is direct met een onderzoek gestart. Zo is uitgebreid naar de dader gezocht, is er ter plaatse een forensisch onderzoek ingesteld en zijn het slachtoffer en de eerste getuigen gehoord. Vandaag gaat het onderzoek verder.

Signalement dader

De dader wordt door het slachtoffer omschreven als een man met donkerbruine huidskleur, fors postuur, ongeveer 1.90 m lang, rond hoofd, ongeveer 20 - 30 jaar oud, zonder baard en geen bril. Hij droeg een zwarte trui of zwart jack met capuchon met voorop een tekst of afbeelding in lichte kleur. Onder de capuchon droeg hij een baseballcap. De man reed op een damesfiets, licht van kleur, mogelijk zilvergrijs. De fiets zag er als nieuw uit en glom. (08-161689)

Getuigen gezocht

De politie zoekt mensen die maandagavond of in de nacht van maandag op dinsdag in de Van den Boetzelaerlaan of omgeving deze man hebben gezien of mogelijk weten wie hij is. Men kan bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.

Voor contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe kunt u bellen met 0592 451280