Politie Groningen

Dinsdag 12 augustus 2008

Provincie Groningen, 12-08-2008

Groningen: verkeersongeval op kruising

Op de kruising Beneluxweg met de Groningerweg heeft maandagmiddag een verkeersongeval plaatsgevonden. Een 71-jarige automobilist uit Leeuwarden reed van de Groningerweg de ringweg op. Een
37-automobiliste uit Fluitenberg reed over de ringweg en botste tegen het voertuig van de Fries. Een 67-jarige vrouw uit Leeuwarden en een 11-jarig meisje uit Groningen, beide inzittenden van de Friese automobilist, zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Groningen: Pekelder gedwongen geld te pinnen

Een 29-jarige inwoner van Nieuwe Pekela is dinsdagmiddag door een onbekende man gedwongen geld te pinnen. De Pekelder liep in het Stadspark en werd aangesproken door de verdachte. Het slachtoffer moest naar een pinautomaat aan de Zuiderweg in Hoogkerk rijden en daar geld uit de automaat te halen. Hij zag zijn kans schoon om medewerkers van een bank te informeren toen de afperser even buiten stond. Deze man ging er na de mislukte poging lopend vandoor. De Pekelder heeft aangifte gedaan. De politie doet onderzoek.

Groningen: tweetal mishandelt Stadjer

Twee inwoners van Groningen (46 en 33 jaar) zijn maandagavond in de Javalaan aangehouden op verdenking van mishandeling. Het tweetal zou in de Padangstraat een 47-jarige plaatsgenoot meerdere keren in het gezicht hebben geslagen. Wat het motief van de twee mannen is geweest is niet bekend. Beide Groningers zijn ingesloten voor verhoor.

Groningen: onder invloed na controle aanhangwagen

De politie heeft maandagavond op de Metaallaan een 38-jarige automobilist uit Stadskanaal aangehouden. Agenten zagen de Kanaalster rijden in een auto met aanhangwagen en constateerden dat de verlichting van de combinatie niet deugde. Ook was de hulpkoppeling niet goed aangesloten. Uit een blaastest bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Zijn alcoholpromillage was 1,5. De man moet zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer beroofd van mobiele telefoon

Een 24-jarige inwoner van Groningen is maandagavond op het Floresplein beroofd van zijn mobiele telefoon. De Stadjer werd op het plein aangesproken door een man. Toen de Groninger naar deze man toe liep, verscheen een andere man en beiden grepen het slachtoffer vast. Nadat een van de verdachten een mobiele telefoon te pakken had, gingen ze er vandoor. Een van hen bedreigde de 24-jarige met een mes om hem op afstand te houden. Tijdens de vlucht liet een van de mannen de telefoon op de grond vallen. Het slachtoffer doet aangifte.

Niebert: auto in beslag genomen

Een 43-jarige man uit Nuis heeft maandagavond afstand moeten doen van zijn auto. De automobilist reed over de Molenweg en werd langs de kant gezet omdat hij geen veiligheidsgordel droeg. Uit navraag bleek dat de auto niet verzekerd was en de APK al enkele maanden was verlopen. De bestuurder was al meerdere keren bekeurd voor het rijden zonder verzekering. Nu werd besloten de auto in beslag te nemen. Voor de overige overtredingen kreeg hij een bon.

Baflo: gewond na eenzijdig ongeval

Een 23-jarige automobilist uit Warffum is maandagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man reed over de Eenrummerweg in de richting van Baflo toen hij door onbekende oorzaak in een bocht de macht over het stuur verloor. Nadat de Warffumer in de berm terecht kwam en wilde corrigeren, sloeg zijn voertuig over de kop en kwam in een naastgelegen sloot tot stilstand. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Appingedam: man mishandeld

Een 38-jarige man uit Appingedam is maandagavond voor zijn woning in elkaar geslagen. Dit is gebeurd door een man die per auto kwam aanrijden. Wat precies de aanleiding is geweest voor de mishandeling is nog niet duidelijk. De dader wist te ontkomen. Het slachtoffer liep diverse verwondingen op, onder anderen aan zijn hoofd. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie stelt een onderzoek in.

Kantens: gestolen auto in brand

De politie trof maandagochtend aan de Usquerderweg in Kantens een brandende auto aan. Onderzoek wees uit dat de auto eerder die nacht uit Kloosterburen was gestolen. De auto brandde volledig uit. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Hoogezand: hennepkwekerij ontmanteld

In een woning aan de Hoofdstraat in Hoogezand is maandag een hennepkwekerij ontmanteld. De politie trof ruim 800 planten aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. Het energiebedrijf constateerde dat er illegaal elektriciteit werd afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Leek: bedrijfsinbraak

Bij een bedrijfsinbraak aan het Industriepark in Leek is afgelopen weekend voor enkele duizenden euros aan goederen weggenomen. De inbraak is vermoedelijk zaterdagavond gepleegd. De daders zijn binnen gekomen door een deur te forceren. Uit het pand is onder anderen computerapparatuur en kleding weggenomen. De eigenaar heeft maandag aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Uithuizermeeden: man licht gewond bij werkzaamheden

Een 28-jarige man uit Appingedam is maandagmiddag licht gewond geraakt. De storingsmonteur was in een bank aan de Hoofdstraat in Uithuizermeeden aan het werk. Hij maakte daarbij gebruik van licht ontvlambare middelen. Op een gegeven moment is hierdoor een steekvlam ontstaan. De man liep lichte schroeiplekken op zijn armen op. De politie heeft de arbeidsinspectie ingelicht.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Kropswolde, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 760, aantal overtredingen: 141, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Schildwolde, Meenteweg: aantal geregistreerde voertuigen: 226, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.