Persberichten Eemland zuid, 10.20 uur

Utrecht, 12-08-2008

Vervelende fietser

AMERSFOORT Op maandagavond 11 augustus werd een fietser aangehouden. Hij was duidelijk geen lichtend voorbeeld.

Rond 23.30 uur zagen agenten een fietser zonder verlichting op de Jonkvrouw Foeytweg rijden. Zij gaven de fietser, een 16-jarige jongen uit Amersfoort, een stopteken. Hij kreeg een bekeuring, maar bleek zich niet te kunnen legitimeren en begon een agente uit te schelden. Daarop werd de jongen aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

In het politiebureau kreeg de verdachte bekeuringen voor het rijden zonder verlichting, zich niet kunnen legitimeren en voor belediging.

Gestolen paspoort

AMERSFOORT Drie inzittenden van een auto werden op maandagavond 11 augustus aangehouden omdat een gestolen paspoort in hun auto lag.

Rond 22.35 uur controleerden agenten een auto op de Heiligenbergerweg. In de auto zaten drie Poolse mannen van 23, 30 en 34 jaar oud, maar de agenten zagen een Nederlands paspoort liggen. Bij navraag bleek dat het paspoort van diefstal afkomstig was. Daarop werden de drie mannen aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten.

Sportwagen op dubbele snelheid

LEUSDEN Een automobilist raakte op maandagavond 11 augustus zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te hard reed.

Rond 19.40 uur surveilleerden agenten in een onopvallende videosurveillanceauto op de Kolonel H.L. van Roijenweg. Zij zagen dat hen een sportwagen van Hollandse origine met hoge snelheid tegemoet kwam. De agenten keerden hun auto en gingen achter de snelheidsduivel aan. Zij klokten hem op 163 km/u, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 80 km/u geldt. De laagvlieger, een 39-jarige man uit Soesterberg, werd vervolgens aan de kant gezet.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor (na correctie) een snelheid van 158 km/u. Tevens werd het rijbewijs van de Soesterberger ingevorderd.

Bromfietser met alcohol

AMERSFOORT Een bromfietser bleek op maandagmiddag 11 augustus te veel glazen alcohol achterover te hebben geslagen. Hij werd aangehouden.

Rond 15.40 uur zagen agenten een bromfietser over het fietspad op de Stadsring rijden. Omdat de bromfietser gebruik van de rijbaan moest maken, controleerden de agenten hem. Daarbij roken zij een sterke alcohollucht. Uit de blaastest bleek dat hij beduidend te veel had gedronken. Daarop werd de bromfietser, een 35-jarige man uit Amersfoort, aangehouden.

In het politiebureau weigerde de Amersfoorter aan de ademanalyse mee te werken. Daarop is ter bepaling van zijn bloedalcoholgehalte bloed bij hem afgenomen. De uitslag daarvan laat enkele weken op zich wachten. Aan de hand daarvan wordt proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt. Tevens kreeg hij een bekeuring voor het rijden over het fietspad.

Snelheidcontroles

HOOGLAND/WOUDENBERG De politie heeft op maandag 11 augustus op meerdere plaatsen op snelheid gecontroleerd.

Van 15.00 uur tot 17.15 uur werd gecontroleerd op de Bunschoterstraat in Hoogland. De snelheid van 1610 voertuigen werd vastgelegd, 114 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km/u. De topper reed 127 km/u.

Op de Maarsbergseweg in Woudenberg werd tussen 19.30 uur en 21.00 uur de snelheid van 486 voertuigen gecontroleerd. Hiervan negeerden 11 bestuurders de maximumsnelheid van 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 125 km/u.

Verraden door wateroverlast

AMERSFOORT Door wateroverlast kwam op maandag 11 augustus een hennepkwekerij boven water.

Rond 10.30 uur kreeg de politie de melding van een bewoner van een woning aan de Vogelweide dat hij wateroverlast had, afkomstig van zijn bovenburen. Agenten gingen ter plaatse en stelden een onderzoek in de woning van de bovenbuurman in. De bewoner was niet aanwezig, maar de agenten troffen wel een hennepkwekerij van bijna 150 planten aan. Tevens bleek de stroom illegaal te worden afgetapt. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.