Persberichten stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht, 12-08-2008

Woninginbraken Noordoost Utrecht

UTRECHT - In de buurten Lauwerecht, Staatsliedenbuurt, Tuinwijk, Vogelenbuurt, Wittevrouwen en Zeeheldenbuurt werden vanaf 1 juli tot heden 41 woninginbraken gepleegd. Bij veel van deze inbraken laten bewoners deuren en ramen openstaan waardoor de inbrekers zich toegang tot de woning kunnen verschaffen.

De politie is alert op inbraken in de genoemde wijken. Dit heeft geleid tot diverse aanhoudingen, waarvan de laatste in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 augustus. Een 28-jarige Utrechter werd gecontroleerd op de Nieuwe Koekoekstraat. Hij had inbrekerswerktuig bij zich en keek belangstellend naar woningen. Ook kon hij zich niet legitimeren.

Vrijdagmiddag 1 augustus rond 16.00 uur kreeg de politie de melding dat er op de Alexander Numankade een 42-jarige woninginbreker was overlopen (zie persbericht d.d. 02/08/08).

In de vroege ochtend van donderdag 7 augustus werd een inbreker aangehouden op de Lauwerecht (zie persbericht d.d. 08/08/08).

30 seconden

die tijd heeft een inbreker nodig om in uw huis in te breken.

9 van de 10 inbraken gebeuren, omdat bijvoorbeeld de voordeur niet op het nachtslot zit. Of omdat u éven een praatje maakt bij de buren en alles open heeft staan. Of omdat u op vakantie bent en de gordijnen dag en nacht dicht laat zitten

U kunt het een inbreker moeilijker maken. Door te zorgen voor goede sloten. Maar ook met behulp van eenvoudige tips. Zo kunt u zélf de kans op inbraak met 50% verkleinen.

U vindt alle tips op www.houddediefbuitendedeur.nl.

Twee jongens aangehouden op gestolen fiets

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 augustus twee jongens aangehouden omdat ze op een gestolen fiets reden.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 03.45 uur twee jongens op een fiets op de Hermannus Elconiusstraat rijden. Bij het zien van de agenten stapten de jongens van de fiets af en liepen zonder fiets verder. Het tweetal 16 en 17 jaar beiden uit Utrecht werd gecontroleerd. De jongens hadden een vaag verhaal over de herkomst van de fiets.

De agenten zagen dat het slot van de fiets open was maar de sleutel niet in het slot zat. De Utrechters werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Eén van de jongens verklaarde dat hij de fiets van een vriend had gehad die op zij beurt de fiets in de bosjes bij de Vleutenseweg had gevonden.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie maandagmiddag twee personen aangehouden omdat zij een diefstal hadden gepleegd.

De beveiliging van de winkel had via de beveiligingscameras gezien dat een man en vrouw zich verdacht ophielden in de winkel. Het tweetal was heel geraffineerd bezig om kleding te stelen. De beveiliging onderschepte de man en vrouw bij de uitgang en informeerde de politie.

De verdachten - een 32-jarige man en een 35-jarige vrouw uit Amsterdam en Breukelen werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT Op de Henri Dunantlaan heeft de politie in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 augustus een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Agenten surveilleerden omstreeks 01.05 uur over de Maarsenseweg toen zij een automobilist al slingerend over de weg zagen rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en werd op de Henri Dunantlaan aan de kant gezet. In gesprek met de 50-jarige bestuurder uit Utrecht constateerde de agenten dat de man onder invloed was. De Utrechter probeerde nog met een aantal onbegrijpelijke volzinnen de agenten op een dwaalspoor te brengen, maar dat lukte niet.

De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse

955 ug/l uit. Tevens bleek dat de man al een ongeldig verklaard rijbewijs had. Met een rijverbod van 14 uur en een proces-verbaal werd hij weer naar huis gestuurd.

Mannen op heterdaad aangehouden voor woninginbraak

UTRECHT In de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 augustus heeft de politie twee mannen op heterdaad aangehouden voor het plegen van een woninginbraak aan de Wageningseberg.

De politie kreeg rond 01.40 uur een melding, dat er vermoedelijk werd ingebroken bij een woning aan de Wageningseberg. Agenten observeerden vanuit de bosjes de woning waar de inbraak gaande was. Op een gegeven moment kwamen twee mannen uit de woning. Eén van de mannen droeg een groot LCD-scherm onder zijn arm. De mannen stapten op de fiets en reden weg. Achter de fiets rende nog een derde verdachte aan.

Het drietal ging richting het parkje achter het t Goylaan. Uiteindelijk lukten het de agenten om twee verdachten 20 en 30 jaar uit Utrecht aan te houden. De LCD-tv werd in het parkje teruggevonden. De Utrechters werden voor verhoor ingesloten op het bureau. Naar de derde verdachte wordt nog een onderzoek ingesteld. De bewoners van de woning hadden niets van de inbraak gemerkt en waren blij dat de gestolen spullen weer terug waren.

Twee mannen aangehouden voor inbraak

UTRECHT Op de Rapenburchdreef heeft de politie in een garagebox twee mannen op heterdaad aangehouden voor het plegen van een inbraak.

Een getuige belde omstreeks 23.00 uur naar de politie omdat hij zag dat drie personen bezig waren een garagebox aan de Rapenburchdreef open te breken. De politie ging ter plaatse en trof de deur van de garagebox op een kier open aan. In de box stonden twee verdachten.

De mannen 34 en 35 jaar uit Houten en Utrecht werden direct aangehouden. Volgens een getuige was een derde verdachte net voor de komst van de politie al op de vlucht geslagen. De mannen hadden de garagebox opengebroken en waren op zoek naar bruikbare spullen. De mannen werden voor verhoor meegenomen.

Man met mes aangehouden

UTRECHT Op de Zebradreef heeft de politie maandagavond een man aangehouden omdat hij met een groot mes op straat liep.

Omstreeks 20.45 uur kwam bij de politie een melding binnen dat op de Zebradreef een man bebloed liep met een groot mes in zijn hand. De man was op weg naar het industrieterrein. Meerdere getuigen belden om door te geven dat de man inmiddels het parkje bij de Carnegiedreef was ingelopen. Ter plaatse werd de 25-jarige man uit Utrecht door de agenten aangetroffen. Hij kwam verward over en wilde het mes niet op de grond laten vallen.

Om te voorkomen dat de man zichzelf iets zou aandoen, werd besloten om pepperspray te gebruiken om hem onder controle te krijgen. Uiteindelijk liet hij het mes los en konden de agenten hem aanhouden. Op het bureau werd duidelijk dat hij ruzie had gehad met een andere man.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT In een woning aan de St. Maartendreef heeft de politie maandagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd omstreeks 11.55 uur bij een woning aan de St. Maartendreef een onderzoek ingesteld. Om de woning binnen te komen werd de voordeur geforceerd. In de woning werden twee complete hennepkwekerijen aangetroffen. In totaal werden 286 planten en alle apparatuur in beslag genomen en vernietigd. Naar de eigenaar wordt nog een onderzoek ingesteld.

Aanstootgevende graffiti

UTRECHT Onbekenden hebben een winkelruit op de Amsterdamsestraatweg beklad. De politie doet onderzoek naar de vernielers.

Tussen zondag augustus 18.00 uur en maandag 11 augustus 12.30 uur hebben onbekenden op een levensmiddelenwinkel aan de Amsterdamsestraatweg (tussen Ondiep-zuidzijde en de Egelantierstraat) graffiti gespoten. De tekst was aanstootgevend. De politie wil weten wie verantwoordelijk is voor de graffiti en is daarvoor op zoek naar getuigen. Hen wordt verzocht te bellen met de politie van het district Utrecht noord, op tel: 0900-8844. Anoniem kunnen tipgevers bellen op 0800-7000.