Persberichten Eemland noord, 10.25 uur

Utrecht, 12-08-2008

Gewelddadige inbraak

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Aan het eind van maandagochtend 11 augustus deed een man aangifte van een gewelddadige inbraak in de nacht van zondag op maandag.

In die nacht hoorde een 22-jarige bewoner van een woning aan de Zevenhuizerstraat dat er voor zijn woning een auto stopte. Hij keek uit het raam en zag drie mannen uit de auto stappen. De drie liepen naar zijn woning toe, forceerden een keukenraam en de bewoner zag dat één van hen via het keukenraam naar binnen klom. Daarop gaf de bewoner hem een schop tegen zijn borst, waardoor de verdachte naar buiten viel. Vervolgens drong het drietal de woning binnen. Er ontstond een worsteling in de woning, waarna de verdachten er onder andere met een spelcomputer vandoor gingen.

Het slachtoffer liep letsel in zijn gezicht op. Hij deed aangifte van diefstal met geweldpleging. De politie stelt een onderzoek naar de drie verdachten in.

Hennepkwekerij

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op maandagavond 11 augustus werd een hennepkwekerij aangetroffen en opgerold.

Rond 18.30 uur stelden agenten naar aanleiding van binnengekomen informatie een onderzoek in een schuur achter een woning aan de Groeneweg in. In de schuur troffen zij een hennepkwekerij met vijftig planten aan. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. De eigenaar van de kwekerij, een Bunschotenaar (leeftijd wordt niet gemeld), werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.