Politie Noord- en Oost Gelderland

Bij ongeluk weggelopen hondje gezocht

Eerbeek, 12-08-2008 o De politie is naar aanleiding van het ongeluk op zondag 10 augustus tussen een personenauto en een ruiter ter paard op zoek naar een klein, lichtkleurig hondje.

Het hondje is van de ruiter en ging er door de schrik van het ongeluk vandoor. Het dier is tot op heden nog niet teruggevonden. Bij het aantreffen van de hond kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Hieronder nogmaals het bericht van de aanrijding:

Oorspronkelijk bericht:

Bij een aanrijding in Eerbeek tussen een ruiter en een auto is zondagavond 10 augustus de 66-jarige ruiter uit Zutphen zwaar gewond geraakt. Zijn paard overleed korte tijd later. De bestuurder van auto bleef ongedeerd.
Het ongeluk werd even na 22.00 uur gemeld en had plaats gevonden langs het Apeldoorns Kanaal ter hoogte van de Eerbeeksebrug. De ruiter heeft vermoedelijk zonder verlichting op de rijbaan gelopen en werd plotseling opgemerkt door een 67-jarige automobilist uit Houten. Bij de aanrijding die volgde, liep de ruiter ernstig beenletsel op en raakte zijn paard gewond. Korte tijd later is het dier overleden. De kruising werd afgezet voor de hulpverlening en een onderzoek door de verkeersongevallendienst van de politie. De ruiter is opgenomen in het ziekenhuis in Nijmegen.