Ingezonden persbericht


Dierenambulance zoekt
vrijwilligers

Utrecht , 12 augustus 2008

De ambulance van Dierenbescherming Utrecht Amersfoort kampt met een ernstig tekort aan vrijwillige chauffeurs en telefonistes. Hierdoor staat de ambulance noodgedwongen geregeld stil. Het tekort is juist in deze vakantietijd een probleem, omdat het een drukke periode is met veel jonge vogels, nestjes kittens en gedumpte huisdieren. Bovendien is Vogelopvang Utrecht nog steeds gesloten vanwege een tekort aan vrijwilligers, zodat de Dierenbescherming alle binnengekomen vogels helemaal naar Vogelopvang Soest moet vervoeren.

De vakantieperiode brengt ieder jaar een forse stijging van het aantal zwerfdieren met zich mee. Vanwege de vakantie dumpen veel mensen hun huisdier; andere dieren lopen weg van huis doordat de deuren of ramen open staan. Ook wilde dieren komen in de problemen, bijvoorbeeld door ongelukken of ziektes, of doordat jongen hun ouders kwijtraken. Vandaag trof de chauffeur van de dierenambulance zelfs een ringslang bij iemand thuis, die met dit vochtige weer (en een deur open) naar binnen was geglipt. Om al deze dieren de juiste zorg te kunnen verlenen, is de Dierenbescherming dan ook dringend op zoek naar extra vrijwilligers.

Sinds de sluiting van de Utrechtse vogelopvang probeert de Dierenbescherming met man en macht om gevonden en gewonde vogels toch aan een passende opvang te helpen. Particulieren wordt verzocht zelf gevonden vogels naar de opvang in Soest te brengen. Indien dit niet mogelijk is, verzamelt de Dierenbescherming de vogels op het Utrechtse kantoor, om ze 's avonds met meerdere tegelijk naar Soest te vervoeren. 'We doen ons uiterste best om zoveel mogelijk meldingen te behandelen en zoeken tegelijkertijd actief naar mogelijkheden om de ambulancedienst verder uit te breiden', aldus afdelingsmanager Mattheüs Bleijenberg, 'Het mag niet zo zijn dat de dieren hier de dupe van worden'. Geïnteresseerden voor de functies van ambulancechauffeur en telefoniste worden dan ook verzocht contact op te nemen met Dierenbescherming Utrecht Amersfoort via telefoonnummer 030 - 246 88 66.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mattheüs Bleijenberg, tel. 06 - 53 35 37 93

Dierenbescherming Utrecht Amersfoort en omstreken is actief in de gemeenten Amersfoort, Breukelen, IJsselstein, Leusden, Lopik, Maarssen, Montfoort, Nieuwegein, Utrecht, Woerden en Woudenberg.

-----------------------
Afdeling Utrecht Amersfoort en omstreken
Bezoekadres: Californiëdreef 19
3565 BJ UTRECHT
Postadres: Postbus 9420
3506 GK UTRECHT
tel. 030 246 88 66
fax. 030 246 78 82
Postbank 140580
KvK Utrecht 30216661
www.dierenbescherming-utrecht.nl
info@dierenbescherming-utrecht.nl

-----------------------


---- --