Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 12-08-2008

Bromfietser over de kop

ASSEN Tijdens het inhalen van een Quad verloor een 27 jarige man maandagavond op de Groene Dijk in zijn woonplaats Assen de macht over het stuur van de bromfiets waarop hij reed en vloog over de kop. De man raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij heeft geen bromfietscertificaat. De politie maakt proces-verbaal op. (08-161646)

Fietser aangereden, automobilist rijdt door

COEVORDEN De politie in Coevorden is op zoek naar een rode VW Polo en zijn bestuurder. Deze auto was maandagavond rond 21.00 uur betrokken bij een aanrijding op de Parallelweg in Coevorden. Daar werd een 17 jarige jongen uit die plaats aangereden. Hij fietste met een aantal vrienden en werd door de auto geraakt. De jongen kwam ten val en raakte licht gewond. Zijn fiets werd behoorlijk beschadigd. De automobilist reed door zonder naar de gevallen jongen om te kijken. Volgens getuigen gaat het om een rode VW Polo met o.a. een dikke uitlaat. Achter het stuur zat een jongeman. (08-161652)

Bromfiets gestolen

ASSEN 0- In de Maria in Campislaan in Assen is maandagavond de Saxonette bromfiets van een vrouw uit die plaats gestolen. De vrouw parkeerde rond 19.00 uur haar bromfiets en zette deze op slot. Ruim een uur later zag ze dat de bromfiets verdwenen was. Ze deed aangifte bij de politie. (08-161644)

Diefstal gevelplaten

MEPPEL Tussen zaterdagmiddag en maandagochtend hebben onbekenden vanaf een afgesloten bedrijfsterrein aan de Setheweg in Meppel een grote hoeveelheid gevelplaten gestolen. Een toegangshek werd geforceerd. In totaal werden acht pakken met elk 108 gevelplaten meegenomen. De platen zijn ongeveer 3.50 lang dus er moet gebruik zijn gemaakt van een aanhangwagen of (kleine) vrachtauto. De platen hebben een waarde van ruim 15.000,-. De politie stelt een onderzoek in. (08-161601)

Elektriciteitsdraden gestolen

GASSELTE Vanaf een bouwlocatie aan de Schaopsteeg langs de N34 bij Gasselte is tussen zondagmiddag en maandagmorgen een twintigtal meters (koperen) stroomdraad gestolen. De kabels werden afgeknipt bij twee bouwketen. Namens de aannemer is aangifte gedaan bij de politie. (08-161392)

Winkeldievegge gepakt

EMMEN Medewerkers van een kledingzaak aan de Hoofdstraat in Emmen betrapten maandagmiddag een 19 jarige jonge vrouw uit die plaats bij het stelen van een spijkerbroek. De vrouw had met een tang een veiligheidslabel van de broek geknipt. Dit echter zonder succes, want toen ze met deze broek in haar tas naar buiten liep werd ze aangehouden. De winkeldievegge is overgedragen aan de politie. Na het afleggen van een verklaring is ze weer in vrijheid gesteld. De politie nam de tang van de vrouw in beslag en maakt proces-verbaal op. (08-161594)

Huiselijk geweld

ASSEN Maandagavond hield de politie in Assen een 48 jarige inwoner van die plaats aan. De vriendin van de man had de politie gebeld omdat ze door de man was mishandeld. Ze deed aangifte.

HOOGEVEEN In de nacht van maandag op dinsdag is in Hoogeveen een 29 jarige man uit die plaats aangehouden. De man had onder invloed van alcohol zijn vriendin mishandeld. De vrouw belde zelf de politie en deed aangifte.

Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Deze gevallen van Huiselijk geweld worden afgehandeld conform het protocol Huiselijk geweld in Drenthe.

Politie controleert verkeer

MEPPEL Bij verkeerscontroles in Meppel bekeurde de politie maandagavond een bestuurder voor het negeren van een rood verkeerslicht en vier fietsers die de verlichting niet voor elkaar hadden.

HUIS TER HEIDE Bij snelheidscontroles met de lasergun op de Koelenweg in Huis ter Heide bekeurde de politie maandag zes automobilisten. De hoogst gemeten snelheid op deze 60 km weg was 87 km/uur.

Verboden wapens in beslag genomen bij aangehouden man

UFFELTE/ZUIDVEEN Samen met de politie in Steenwijkerland deed de Drentse politie maandagmiddag huiszoeking bij de 28 jarige inwoner van Zuidveen die zaterdagavond in Uffelte door de politie is aangehouden na het lossen van een waarschuwingsschot. Zoals al eerder gemeld stelde de politie zaterdag een onderzoek in na een melding over een man met een geweer. Toen de man rijdend in zijn auto was gezien op de Ruiterweg in Uffelte stopte hij en kwam agressief en dreigend met een grote bajonet op de politie af. Pas na het lossen van een waarschuwingsschot bleef de man staan en gooide zijn mes weg.In de auto werd een op een automatisch vuurwapen gelijkend geweer aangetroffen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten en zit nog vast. In zijn woning vond de politie 37 wapens. Daaronder drie luchtdrukgeweren, twee softairguns en vijf messen. Alle andere wapens zijn niet van echt te onderscheiden replicas van de meest moderne krijgsmacht- en politiewapens. Alle wapens zijn voor be- en afdreiging geschikt en het bezit daarvan is verboden. De wapens zijn in beslag genomen. De verdachte wordt nog nader gehoord waarna Justitie beslist wat er verder met hem gaat gebeuren. De politie maakt proces-verbaal op. (08-161159)

Op de homepage een bericht over een man uit Coevorden die gewond raakte tijdens een worsteling met autokraker.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280