Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 12 augustus 2008

Prof. dr. Jaap Zwemmer wordt interim-decaan ACTA

Gepubliceerd op 12 augustus 2008

De Colleges van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit hebben prof. dr. Jaap Zwemmer benoemd tot interim-decaan van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Zwemmer volgt prof. dr. Wouter Beertsen op van wie de benoemingstermijn op 1 september 2008 afloopt. Beertsen heeft eerder aangegeven niet voor een herbenoeming beschikbaar te zijn. Op 29 augustus 2008 draagt Beertsen zijn functie over aan Zwemmer. De Raad van Toezicht van ACTA heeft inmiddels het wervingstraject voor opvolging van de decaan in gang gezet. Beertsen was in de perioden 2003-2008 en 1988-1992 decaan van ACTA.

Jaap Zwemmer (1945) heeft ruime universitaire bestuurservaring bij de UvA opgedaan. Zwemmer was zowel decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid als van de Faculteit der Economische wetenschappen en Econometrie (tegenwoordig Faculteit Economie en Bedrijfskunde). Daarnaast was hij onder andere werkzaam als prorector, lid van de Raad van Toezicht van het AMC/UvA, voorzitter van de Raad van Toezicht van de UvA Holding en interim-rector magnificus van de UvA.

Zwemmer volgde de notariële en fiscaal juridische studierichting aan de UvA. Na zijn promotie in 1975 werd hij in1980 benoemd tot hoogleraar Belastingrecht aan de UvA. Zwemmer ging in 2006 met emeritaat. Sindsdien bekleedt hij verschillende bestuurlijke functies binnen en buiten de UvA.

Over ACTA

ACTA is een samenwerkingsverband van de faculteiten der Tandheelkunde van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam. ACTA verricht wetenschappelijk onderzoek, geeft onderwijs en verleent patiëntenzorg op het terrein van de tandheelkunde. Bij ACTA werken 500 medewerkers en volgen 850 studenten de studie Tandheelkunde. Bron: UvA Persvoorlichting