Ingezonden persbericht


12 augustus 2008

Benchmarkanalyse leasemaatschappijen 2008: klanten Arval wederom meest tevreden

Benchmarkanalyse leasemaatschappijen 2008:

klanten Arval wederom meest tevreden, LeasePlan sterkst stijgende partij van de afgelopen jaren

Marktonderzoeksbureau Heliview Research voert jaarlijks het grootschalige Fleetmanagement onderzoek uit. Zo'n 700 fleet owners geven hierbij hun mening over meer dan dertig aspecten met betrekking tot de dienstverlening van leasemaatschappijen.

Tevreden klanten
Voor het derde jaar op rij kent Arval de meest tevreden klanten. Zij waarderen de dienstverlening van de maatschappij met een 8,0 waarbij het aspect 'klantvriendelijkheid' de hoogste score behaalt. De top 3 wordt aangevuld door LeasePlan en MultiLease die respectievelijk met een 7,7 en 7,6 beoordeeld worden. Op een gedeelde vierde plaats volgen in de 2008-meting Athlon Car Lease, ING Car Lease en Terberg Leasing. Deze drie partijen scoren gemiddeld een 7,2.

Groeiende tevredenheid
Zowel voor Arval als voor LeasePlan geldt dat de tevredenheid van haar klanten in een jaar tijd aanzienlijk is toegenomen: in 2007 ontving Arval gemiddeld een 7,7 en LeasePlan een 7,4. Deze laatste partij heeft in de afgelopen jaren de sterkste stijging doorgemaakt als het gaat om de tevredenheid van haar klanten.

Evenwicht
Goede dienstverlening in combinatie met een correcte prijs vormen voor de leasemaatschappijen de belangrijkste bindmiddelen met haar (potentiële) klanten. De Nederlandse fleetmanagers geven aan dat beide aspecten bepalend zijn, zowel bij de keuze voor een leasemaatschappij als bij het voornemen om over te stappen naar een andere partij.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
De fleetmanagers zijn over het algemeen gematigd tevreden over de adviserende, informerende en initiërende rol die de leasemaatschappijen spelen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. In de ogen van de fleetmanagers is hierin, zeker met het toenemende belang van MVO binnen het wagenparkbeheer, nog vooruitgang te boeken. Momenteel behalen LeasePlan en MultiLease de beste scores op de aspecten met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Trouwe klanten
Dat goede prestaties leiden tot tevreden en trouwe klanten blijkt eveneens uit het onderzoek. Arval en MultiLease kunnen rekenen op de meest trouwe klanten. Bij klanten die van plan zijn te switchen naar een andere maatschappij, wordt LeasePlan het meest overwogen als nieuw in te schakelen maatschappij, gevolgd door Athlon Car Lease en ING Car Lease.