Ingezonden persbericht


DELL INTRODUCEERT NIEUWE LATITUDE LAPTOPS


* Business class criteria voor gewicht, design en duurzaamheid
* Doorbraak in batterijtijd : tot 19 uur op een enkele laadcyclus
* Preview Dell Latitude ON technologie: directe e-mail toegang
* Halogeen gereduceerde systemen

Amsterdam, 12 augustus 2008 -- Dell heeft vandaag een compleet nieuwe lijn van Latitude en Dell Precision laptops gelanceerd, variërend van de lichtste ultra-portable tot de meest krachtige mobiele workstations in de geschiedenis van het bedrijf. Deze lijn kwam tot stand in samenwerking met bijna 4000 IT-professionals en eindgebruikers. Meer informatie over de nieuwe Latitude producten is beschikbaar op www.dell.com/latitudepresskit

De nieuwe Latitude systemen verschaffen een doorbraak in de levensduur van batterijen, een schitterend nieuwe stijl en design - inclusief een keuze uit 5 kleuren.>

'Sinds 1995 hebben we wereldwijd meer zakelijke laptops verkocht dan wie dan ook,' zegt Michael Dell, voorzitter en CEO van Dell. 'Dit en de meer dan 5 miljoen gesprekken die we dagelijks met klanten voeren geven ons een reëel inzicht in de behoefte van de digitale reiziger. We hebben dat inzicht vertaald in een doorbraak in productiviteit, draagbaarheid en design. De nieuwe Latitudes zijn adembenemend mooi.'

Dell's vernieuwde Latitude lijn beantwoordt aan een breed scala gebruikers profielen:
* Ultra-portable - Dell Latitude E4200 is een 12.1-inch laptop met een gewicht vanaf 1 kg en daarmee de lichtste zakelijke notebook in de geschiedenis van het bedrijf(i). De 13.3-inch Latitude E4300 is verkrijgbaar vanaf 1,54 kg. De Ultra-portable systemen zijn ontworpen voor frequente reizigers en managers die een maximale performance en licht gewicht verlangen, en zullen in de komende weken beschikbaar zijn.
* Mainstream - De Dell Latitude E6400 en E6500, vanaf vandaag beschikbaar, zijn 14.1- en 15.4-inch laptops en kosten respectievelijk ¤ 939 en ¤ 969. De laptaptops zijn ideale desktop vervangers voor 'high-performance' gebruikers.
* Essential - * Semi-rugged - De Latitude E6400 ATG is een 14.1 inch semi-robuuste laptop, startprijs vanaf ¤ 1.199 en volgende week beschikbaar. De laptop iss gebouwd en getest om te voldoen aan de Military 810 F eisen voor stof, trilling en vochtigheid.
* Desk-based - De nieuwe aansluiting op het docking station - met betere bekabeling â-- zorgt ervoor dat aan- en afkoppelen makkelijker is dan ooit ('hot undock')

Personaliseer je Latitude
Dell biedt voor het eerst kleuren aan op de Latitude laptops. Naast Mica-Brushed Metal, zijn de Latitudes E4200, E4300, E6400 en E6500 de komende weken ook beschikbaar in Regatta Blue, Regal Red en Quartz Pink (alleen E4200). De E5400 en E5500 zijn beschikbaar in Matte Black.

'De nieuwe Latitude laptops en Dell Precision mobiele workstations vertegenwoordigen de grootste productontwikkelingsinspanningen voor de klant in de geschiedenis van Dell', aldus Jeff Clarke, senior vice president van de Dell Product Group. We hebben er meer dan een miljoen productie uren in geïnvesteerd en het resultaat is een serie opvallende producten met zowel een solide binnenkant als buitenkant en kenmerken die een betere beveiliging, bestuurbaarheid en productiviteit mogelijk maken.'

Dell's nieuwe Latitudes worden gekenmerkt door een aantal nieuwe technologieën:


* 'All day computing' op de E6400 met een ongekende batterijtijd tot 19 uur(ii);
* Een frame constructie, volledig van een magnesium-aluminium legering en metalen scharnieren;
* Verfijnd keyboard design;

* Gebruiksvriendelijk met Dell Control Point, door het beheer van gebruikerssettings, netwerkverbindingen en beveiliging in één toepassing;
* Eerste business-class laptop met een intelligent verlichte keyboard die zich automatisch aanpast aan omgevingslicht;
* Exclusieve ControlVault oplossing - intellligente veiligheids sub-processoren met geïntegreerde storage, (een ingebouwde 'kluis') die gebruikersgegevens en veiligheidssleutels in een geïsoleerde unit bewaart, los van de harde schijf ;
* De E6500 is de enige laptop met zowel een contactloze Smart Card lezer als een vingerafdruk lezer die voldoet aan de Federal Information Processing Standard;
* Vereenvoudigde IT met gemeenschappelijke randapparatuur zoals adapters, docking stations en krachtige management functionaliteit voor het gehele portfolio.

Directe email toegang, zonder opstarten OS
Dell geeft ook een voorproefje van Latitude ON, een nieuwe technologie die vrijwel onmiddellijk toegang geeft tot e-mail, agenda, bijlagen, contacten en het internet zonder het hoofd operating system (OS) op te starten. Dell's Latitude ON, zal naar verwachting in de komende maanden beschikbaar zijn op de Latitude E4200 en E4300 en beschikt over een laag voltage sub-processor en OS dat een meerdaagse batterijtijd mogelijk kan maken.

Revolutionising Mobile Workstation Performance
Dell, nummer 1 leverancier van workstations, maakte eveneens een nieuwe lijn van ISV-gecertificeerde Dell Precision mobiele workstations bekend. Deze zijn bestemd voor performance georiënteerde klanten in de techniek, media, entertainment en bioscience industrie(iii).

Heden beschikbaar met de volgende details:

* Dell Precision M4400 - Vanaf ¤ 1.249, het 15.4-inch mobiele workstationion bevat toonaangevende graphics en ondersteunt tot 8 GB RAM.
* Dell Precision M2400 - Met een gewicht van 2,16 kg, 's werelds lichtste mobiele workstation (14.1-inch systeem). Verkrijgbaar vanaf ¤ 1.189.

Het bedrijf introduceerde ook een 17-inch mobiel workstation concept dat de mobiele performance drastisch verandert. Verpakt in een oranje 'anodized' aluminium chassis, ondersteunt het tot 16 GB RAM, een 1 GB grafische kaart, 'quad-core' processoren en tot een terabite opslag verdeeld over twee schijven. Dit verdubbelt de hoeveelheid geheugen en processor kernen en verdrievoudigt de opslag die tegenwoordig beschikbaar is op de mobiele workstations van Lenovo en HP. Meer info is beschikbaar op www.dell.com/nocompromise

Groen goed op weg
De nieuwe Latitude mainstream en ultra-portable laptops, evenals de Dell Precision mobiele workstations, voldoen aan de vereisten van Energy Star 4.0 en EPEAT 'Gold'. De Latitude E4200 is Dell's eerste laptop met een moederbord dat halogeenvrije laminaten bevat, evenals halogeenvrije chassis plastics en ventilatie. De verpakking van de ultra-portable laptop is voor 99 procent recyclebaar.

Mobility Services
Alle nieuwe producten zijn ook beschikbaar met Dell's ProSupport Mobility Services, een reeks modulaire services die bedrijven helpt hun bezittingen en data te beveiligen. Om vertrouwelijke bedrijfsinformatie te beschermen kan Dell ook op alle laptops data encryptie installeren en centraal het bedrijfsveiligheidsbeleid managen op een manier die transparant is voor de eindgebruiker. Dell's Desktop Manager maakt het mogelijk om verspreide systemen op te sporen, software te distribueren, patches te managen en IT-beleid te versterken. Ga voor meer informatie naar www.dell.com/services.

Nieuwe Community voor Digitale Reizigers
Tegelijk met de introductie van de nieuwe laptops, lanceert Dell ook een nieuwe community website genaamd Digital Nomads. De site is ontworpen voor personen die niet gebonden zijn aan de vier muren van een kantoor of huis, maar die graag ongeacht hun locatie web toegang willen hebben. Community leden komen samen om te lezen over andere digitale reizigers en om ideeën, tips, tricks en 'best practices' met elkaar uit te wisselen. Gebruikers zullen in staat zijn live updates van Dell's persconferenties te volgen en vragen te stellen via @Digital_Nomads (www.twitter.com/Digital_Nomads).

Over Dell

DELL luistert naar klanten en levert innovatieve technologie en services die klanten optimale waarde bieden. Dankzij het direct business model is Dell een toonaangevende IT leverancier van hardware en services. Het bedrijf staat op nummer 34 van de Fortune 500. Meer informatie over Dell en haar producten en diensten is te vinden op www.dell.nl. U kunt direct met Dell communiceren via verschillende online kanalen op www.dell.nl/conversatie. Via de site www.dell.nl/RSS kunt u rechtstreeks nieuws van Dell ontvangen.

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Simone Versteeg

Dell

020-6744737

simone_versteeg@dell.com

Heleen Jansen

GCI Holland

020-6768666

06 - 21576153

hjansen@gci.nl