Ingezonden persbericht


Amersfoort: 12 augustus 2008

LOTING EN WILDCARDS RICOH NATIONALE TENNIS KAMPIOENSCHAPPEN BEKEND

Zojuist heeft de loting plaatsgevonden van de Ricoh Nationale Tennis Kampioenschappen, die deze week plaatsvinden op tennispark Bastion Baselaar in Den Bosch. De nummer één geplaatste speler Paul Logtens (Rotterdam) neemt het in de eerste ronde op tegen Tim van Terheijden (Bergen op Zoom), de kampioen bij de junioren t/m 18 jaar. Chayenne Ewijk (Abbenbroek), de nummer één bij de dames, speelt tegen de qualifier Kelly de Beer (Amsterdam). Het complete resultaat van de loting leest u op www.knltb.nl.

Wildcards

De toernooiorganisatie heeft inmiddels ook de wildcard bij de heren voor de Ricoh NTK toegekend. Deze gaat naar Justin Eleveld, het tennistalent uit Enschede dat vorige week de Lotto Nationale Jeugd Kampioenschappen t/m 16 jaar won. De wildcard bij de dames was vorige week al toegekend aan Chayenne Ewijk (Abbenbroek), die derde staat op de Nederlandse ranglijst. Het deelnemersveld is daarnaast nog uitgebreid met de winnaars van de Lotto NJK tot en met 18 jaar, Richel Hogenkamp (Doetinchem) en dus Tim van Terheijden (Bergen op Zoom). De Lotto NJK vonden afgelopen week in Etten-Leur en Roosendaal plaats.

Speeltijden

Het hoofdtoernooi in het enkelspel wordt gespeeld van woensdag 13 tot en met zondag 17 augustus. De finale van het damesenkelspel vindt plaats op zaterdag 16 augustus. De heren spelen hun finale op zondag 17 augustus. Op woensdag wordt vanaf 10.00 uur gespeeld, op de overige dagen beginnen de wedstrijden om 12.00 uur. De Ricoh NTK worden gespeeld op de gravelbanen van tennispark Bastion Baselaar aan de Mr Vriensstraat 1 in Den Bosch.