Gemeente Winterswijk


Drie Winterswijkers verblijven na uithuiszetting voor Raadhuis

12 augustus 2008

Winterswijk - Een Winterswijkse vrouw en haar twee volwassen kinderen verbleven op maandag 11 augustus de gehele dag voor het Raadhuis. Het volwassen gezin is na het niet voldoen aan hun verplichtingen tegenover hun huiseigenaar, uit huis gezet. De familie heeft ervoor gekozen om de hulp die de gemeente heeft aangeboden, te weigeren.

De gemeente heeft de familie, nadat ze uit huis gezet waren, geholpen bij het vinden van een tijdelijk opvangadres om vanaf daar permanente huisvesting te regelen. Het volwassen gezin heeft deze hulp echter afgewezen en vindt dat de gemeente voor een woning in Winterswijk moet zorgen. Het gezin beschikt over voldoende middelen en is goed in staat om zelf een einde te maken aan hun huidige situatie. De gemeente is dan ook van oordeel dat de verantwoordelijkheid voor een oplossing bij de drie Winterswijkers zelf ligt.

Achtergrond
Anderhalf jaar terug heeft het gezin verzuimd om de verplichtingen aan de eigenaar van hun huurwoning na te komen. Daarop heeft de woningeigenaar de familie uit de woning gezet. Sindsdien woonde het gezin achtereenvolgens in verschillende recreatiewoningen. In verband met het verbod op permanente bewoning van deze woningen heeft de gemeente handhavend opgetreden en de familie in alle gevallen gesommeerd de woning te verlaten.