Socialistische Partij

ROOD-enquête naar dienstverlening IB-Groep

12-08-2008 * ROOD houdt tijdens de Studentenstedentour 2008 een enquête naar het functioneren van de Informatie Beheer Groep (IB-Groep). Tijdens de intromarkten van universiteiten en hoge scholen wordt gepeild of de door minister Plasterk beloofde verbeteringen daadwerkelijk zijn doorgevoerd.

Aanleiding is de aanhoudende stroom van klachten, de IB-Groep staat al jaren in de top 5 bij Nationale Ombudsman van ergerniswekkende instanties. Ook de SP ontving dit jaar al honderden klachten van studenten en stelde een rapport op met aanbevelingen ter verbetering. Zo moet er een duidelijke termijn komen voor klachten en bezwaar, het mag niet meer voorkomen dat er door foute adviezen van medewerkers boetes uitgedeeld worden aan studenten. Maar ook de reactietijd op emails, het opnemen van telefoontjes moet sneller. Verder stelde de SP voor dat er een handtekening moet worden gezet onder duidelijke voorwaarden, voordat een studielening geactiveerd wordt.

Na een Kamerdebat op initiatief van de SP beloofde onderwijsminister Plasterk beterschap. De dienstverlening zou structureel worden verbeterd. Of deze belofte wordt ingelost, wordt de komende weken onderzocht door eerstejaars te enquêteren in Groningen, Eindhoven, Leiden, Tilburg, Nijmegen, Maastricht, Amersfoort, Rotterdam en Amsterdam.

Zie ook:


* SP-voorstellen voor verbetering studiefinanciering overgenomen
---