Ingezonden persbericht


Persbericht -

Drie tentoonstellingen Plein Air Ginneken

Breda - Kalmthout - Zundert

Tijdens het Zomerfestival Bruisend Ginneken vinden van woensdag 13 tot en met zondag 17 augustus drie tentoonstellingen plaats in het kader van de Plein Air 2008. In Zaal Vianden exposeren 19 schilders van de Vriendenkring 't Palet uit Kalmthout een zestigtal werken onder de titel Het Kempens Landschap Nu. In dezelfde ruimte worden ook tiental werken getoond van de Zundertse schilderes Mieke van Zundert. Aansluitend presenteert Galerie Segeren een serie monumentale Plein Air werken van de Bredase kunstschilder Frans van Veen.

TENTOONSTELLING "HET KEMPENS LANDSCHAP NU"

Het samengaan van schilderkunst en natuur is van oudsher een Kalmthoutse traditie. Tot ver buiten de streek is het natuurreservaat "De Kalmthoutse heide" reeds in de vorige eeuwen een trekpleister geweest voor vele schilders. Hierdoor ontstond zelfs een groep die zich "De Kalmthoutse school" noemde. Deze Belgische schilders, die met behoud van hun artistieke zelfstandigheid een zekere verwantschap vertoonden waren sinds 1850 werkzaam te Kalmthout. Men zocht de kunst in de weergave van de natuur ter plaatse. Met deze grondgedachte is de "Vriendenkring `t Palet" gestart. "De Vriendenkring `t Palet" is een gesloten groep van een twintigtal schilders die door evaluatie en door onderlinge ervaringsuitwisseling er in slagen zicht steeds verder te verdiepen in de verschillende schilderdisciplines.

De drie exposities zijn te bezichtigen op:

wo 13, do. 14, vr. 15 en za. 16 aug. van 14.00-20.00 in Zaal Vianden/Galerie Segeren

zo 17 aug. van 13.00-18.00 in Zaal Vianden/Galerie Segeren en v.a. 18.00 t/m 19.30 uur is er in Zaal Vianden een veiling/verkoop van de werken die gemaakt zijn tijdens de Plein Air.

Informatie voor pers: Lilian Joosen, 076 51433471, copacabana@wanadoo.n