Politie Zuid-Holland-Zuid

13/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 13-08-2008 o Persberichten district II

NIET GEKOCHTE JAS RUILEN VOOR GELD

GORINCHEM Een 36-jarige vrouw uit Gorinchem is op dinsdagmorgen 12 augustus door de politie aangehouden nadat zij probeerde een gestolen jas te ruilen voor contant geld. Dit gebeurde in een warenhuis in de Krijtstraat. De vrouw zou een niet gekochte jas in een tas gestopt hebben en vervolgens hebben geprobeerd om deze bij de kassa terug te ruilen voor geld. De kassamedewerkster vertrouwde het niet en schakelde de beveiliging in. De 36-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

MAN VLIEGT MET AUTO UIT DE BOCHT OP WEST KINDERDIJK ALBLASSERDAM Een 35-jarige man uit Kinderdijk is dinsdagavond 12 augustus omstreeks 23.30 uur gewond geraakt bij een ongeluk op de West Kinderdijk. De man kwam aanrijden vanaf de Dam in Alblasserdam. Hij reed vermoedelijk met te hoge snelheid richting Kinderdijk. In een bocht op de West Kinderdijk verloor hij de macht over het stuur, botste op een stoeprand, raakte vervolgens een lantaarnpaal, de gevel van een woning en reed tegen twee geparkeerde autos die daardoor beschadigd raakten. De auto met daarin de bestuurder kwam uiteindelijk ondersteboven tot stilstand. Het slachtoffer wist op eigen kracht uit het voertuig te komen maar verloor kort daarna het bewustzijn. Hij werd met onbekend letsel naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam vervoerd. Voor zover nu bekend ligt de man aan de beademing. In het ziekenhuis is bloed van de man afgenomen zodat kan worden vastgesteld of de man alcohol had gedronken ten tijde van de aanrijding. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

VERDACHT VAN DIEFSTAL PORTEMONNEE VRIENDIN
GORINCHEM De politie heeft op dinsdagmiddag een 32-jarige man uit Gorinchem aangehouden op de Valkeniersweg. Hij wordt verdacht van diefstal van de portemonnee van zijn vriendin. De vrouw stond afgelopen maandag op het punt te vertrekken naar familie in het buitenland toen de man haar knip stal. Het geld erin gebruikte hij voor zijn drugsverslaving. Dit bekende hij ook na verhoor op het politiebureau. De portemonnee is inmiddels weer terug naar de vrouw, echter zonder het geld. Zij heeft aangifte gedaan, de politie maakt proces-verbaal op.

VERDACHT VAN INBRAKEN
GORINCHEM De politie heeft op dinsdagmiddag 12 augustus een 28-jarige man uit Gorinchem aangehouden op de Koningin Wilhelminalaan. Hij wordt verdacht van inbraak in een horecagelegenheid in de Twijnderstraat in de nacht van maandag 2 juni op dinsdag 3 juni j.l. Er werden daar twee speelautomaten en een geldwisselautomaat opengebroken en al het muntgeld gestolen. Ook het wisselgeld uit een kassalade werd weggenomen. De verdachte liet bij deze inbraak zijn mobiele telefoon liggen wat de politie op het spoor zette. Hij kon nu worden aangehouden omdat de politie de man zag lopen. De verdachte was eerder zonder vaste woon of verblijfplaats en dus moeilijk traceerbaar. De man wordt ook verdacht van diefstal van een mobiele telefoon vanaf de balie bij een woningstichting in de Schelluinsestraat op 21 mei j.l. en de inbraak in gebouwtje bij het zwembad aan het Hoefpad in Arkel in 2003. Er werden daar diverse vernielingen gepleegd en sleutels weggenomen. De politie linkt de verdachte ook aan deze zaak omdat dna-sporen van de verdachte bij de inbraken overeenkomen. De man is in verzekering gesteld.

VERDACHT VAN VERDUISTERING BEDRIJFSWAGEN
NIEUW-LEKKERLAND De politie heeft op dinsdagmorgen 12 augustus een 37-jarige man uit Alblasserdam aangehouden. Hij wordt verdacht van verduistering van een bedrijfswagen bij zijn werkgever in Nieuw-Lekkerland. De verdachte nam de bedrijfsauto met daarin voor honderden euros aan gereedschap afgelopen weekend mee en bracht de wagen niet terug. Hiervan werd aangifte gedaan. De man werd aangehouden in de regio Rotterdam-Rijnmond. Hij bekende de verduistering. Het gereedschap dat in de bus lag, zou volgens de verdachte zijn gestolen. De bus gaat terug naar de rechtmatige eigenaar. De man is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.