Gemeente Lochem


Overleg met dorpsraden over welzijnsbeleid

De eerste informatiebijeenkomst met de dorpsraden over het welzijnsbeleid in de gemeente Lochem is op donderdag 21 augustus in het gemeentehuis in Lochem. De aanvangstijd is 19.30 uur.

De gemeenteraad stelde in januari de opdrachten vast voor nieuw beleid op verschillende terreinen van welzijn. Daarna is de bestaande situatie in kaart gebracht. Er is gekeken naar trends en ontwikkelingen en er zijn voorstellen gedaan voor nieuw beleid. De gemeente heeft hierover in april, mei en juni 2008 bijeenkomsten georganiseerd en overleg gevoerd met verenigingen, instellingen en organisaties. Op 1 juli 2008 heeft de gemeenteraad uitspraken gedaan over de richting waarin de plannen verder uitgewerkt moeten worden.

Naar aanleiding van de uitspraken van de raad is opnieuw een gespreksronde met verenigingen, instellingen en organisaties. De bijeenkomst met de dorpsraden is de eerste in een reeks die op 10 oktober wordt afgesloten.

Voor wie meer wil weten over de verschillende voorstellen, is een nieuwsbrief beschikbaar. Die is te verkrijgen bij de balies van de gemeentehuizen in Lochem en Gorssel.