Milieuvriendelijke drinkbekers op Lowlands Festival

13/08/2008 09:00

LOC7000 EVENTS

Lochem / Biddinghuizen, 13 augustus 2008 - Aanstaand weekend wordt tijdens het Lowlands Festival gebruik gemaakt van honderdduizenden milieuvriendelijke drinkbekers. De drinkbekers zijn gemaakt van het materiaal PLA. Afgelopen jaren zijn gebruikte PLA-bekers in diverse composteerinstellingen verwerkt. Vanaf het Lowlands Festival worden de PLA-drinkbekers via de bekerinzamelpunten, de zogenaamde 'clean-ups', apart ingezameld. In samenwerking met het bedrijf ECO-eyes worden de PLA-bekers gescheiden afgevoerd, gewassen en vermalen waarna gedurende het recyclingproces de PLA-grondstof 100% wordt teruggewonnen. De teruggewonnen grondstof kan onbeperkt zonder kwaliteitsverlies worden ingezet voor de productie van nieuwe PLA-drinkbekers.

LOC7000 EVENTS mag zich met deze nieuwe ontwikkeling van de PLA-drinkbeker 100% Cradle to Cradle noemen.

De centrale gedachte van 'Cradle to Cradle' is het gebruik en ontwerpen van duurzame producten; gebruikte materialen worden na gebruik nuttig ingezet in een ander product, zonder kwaliteitsverlies en zonder restproducten.

In 2005 is LOC7000 EVENTS als eerste evenementenorganisator in Nederland in samenwerking met Grolsch, Coca-Cola en producent Huhtamaki gestart met de introductie van een nieuwe zogenaamde PLA-drinkbeker voor haar evenementen. PLA is een grondstof die biologisch afbreekbaar is en veel dezelfde eigenschappen als plastic heeft. PLA wordt voornamelijk gemaakt van 100% hernieuwbare bronnen zoals niet eetbare maïs. Het idee van de PLA-drinkbeker is ontstaan doordat LOC7000 EVENTS het gebruik en de verwerking van normale plastic bekers te belastend vond voor het milieu.





http://www.loc7000.com