Sanoma acquireert Auto Trader

13/08/2008 10:05

Sanoma Uitgevers b.v.

Hoofddorp, 13 augustus 2008 - Sanoma Men's Magazines (SMM) - dochteronderneming van Sanoma Uitgevers - maakt vandaag bekend de aandelen te hebben verworven van European Auto Trader B.V., uitgever van Auto Trader, Classic Trader, Motor Trader, Transport Trader en Caravan & Camper Trader in de Benelux. Auto Trader is één van de grootste online occasions sites met 1 miljoen unieke bezoekers per maand. Door de acquisitie van Auto Trader, versterkt Sanoma haar leidende positie op het gebied van Automotive.

De acquisitie van Auto Trader past binnen de strategie van Sanoma om consumenten zoveel mogelijk van dienst te zijn binnen specifieke interessegebieden zoals Parenting, Food, Home en Automotive, en is voor Sanoma een belangrijke stap op weg naar realisatie van haar multimediale ambities.

Auke Visser, CEO van SMM, is verheugd over de acquisitie: "Auto Trader past binnen de multimediale ambities die we bij SMM geformuleerd hebben voor de automotive markt. Naast AutoWeek zijn we natuurlijk al veel langer actief met bladen, websites en events. Denk aan Formule1, Truckstar met het grote, jaarlijkse festival en magazines als Moto '73 en Motor. Eric Ariëns, uitgever automotive van SMM, voegt daaraan toe. "Online zijn we sinds 1998 zeer actief op de automotive markt. Een occasion site, zoals die van Auto Trader, ontbrak binnen ons portfolio. Auto Trader en AutoWeek vullen elkaar perfect aan. Online werken we al jaren samen. Die samenwerking wordt dus nog inniger."

Paul Wessels, directeur van Auto Trader: "Wij zijn ervan overtuigd dat wij onder de vlag van een sterke partij als Sanoma onze groei ambities nog beter kunnen realiseren. Samen met AutoWeek zal er een enorm krachtig marktleidend automotive platform ontstaan voor aan- en verkoop van auto's door zowel autobedrijven als particulieren."

In 1992 werd Auto Trader, uitgever van het eerste Nederlandse occasionmagazine, opgericht. Auto Trader groeide snel uit tot marktleider in occasionmedia. De lancering van de eerste occasionsite samen met de introducties van Classic Trader en Motor Trader in 1999 was een logische uitbreiding van deze succesvolle formule.

Auto Trader behaalde in haar afgesloten boekjaar 2007/2008 een net sales van EUR 9,5 miljoen. Auto Trader is gevestigd in Maarssen en heeft 68 FTE in dienst.

Het tijdschrift AutoWeek werd in 1990 gelanceerd. Na de lancering werd het direct het grootste automagazine van Nederland met een wekelijkse oplage rond de 120.000 exemplaren. Dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven. AutoWeek lanceerde in 1998 de website www.autoweek.nl. Al snel groeide deze website uit tot de grootste online community onder autoliefhebbers in Nederland met bijna 1,4 miljoen unieke bezoekers per maand. Sinds eind 2006 is www.autoweek.tv online actief.

SMM geeft naast AutoWeek ook het glossy automagazine GTO uit, met de gelijknamige website. Vorig jaar lanceerde AutoWeek de website www.groenopweg.nl, dat zich richt op duurzame innovaties in de auto-industrie.

Over de acquisitieprijs doen beide partijen geen mededelingen.

Over Sanoma Men's Magazines

Sanoma Men's Magazines (SMM) is uitgever van AutoWeek, Belegger.Magazine, Computer Idee (50%), De Nationale Botenbank, Duck Out, Fiets, FietsActief, FORMULE 1 RaceReport, Gamer.Magazine, Golfers Magazine, GOLFjournaal, GolfNieuws, Grasduinen, GTO, James, KIJK, MOTO73, MOTOR, Motorjacht, Revu, Panorama, Playboy, Procycling, Sportweek, Start met Wielrennen, Triv', Truckstar, TV Film, Zeilen, Zo Zit Dat en talloze succesvolle websites, waaronder AutoWeek.nl , Belegger.nl, Playboy.nl en Gamer.nl. Sanoma Men's Magazines is een 100% dochter van Sanoma Uitgevers. Voor meer informatie over Sanoma Men's Magazines: www.smm.nl.

Over Sanoma Uitgevers

Sanoma Uitgevers B.V. is met bijna 80 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en ruim 125 websites de grootste multimediale uitgever in Nederland. In 2007 haalde Sanoma Uitgevers en haar deelnemingen - Sanoma Magazines Netherlands - een omzet van 539,8 miljoen euro. In Hoofddorp werken circa 1100 medewerkers op redacties en ondersteunende afdelingen. Bij de dochterondernemingen Sanoma Men's Magazines, Jonge Gezinnen, Mood for Magazines en ilse media werken nog eens ruim 750 medewerkers. Meer informatie over Sanoma Uitgevers: www.sanoma-uitgevers.nl.

Sanoma Uitgevers maakt sinds 2001 deel uit van Sanoma Magazines, de internationale tijdschriftendivisie van het Finse mediaconcern SanomaWSOY. Sanoma Magazines is met meer dan 300 tijdschriften in 13 landen een van de grootste publiekstijdschriftenuitgeverijen in Europa.






Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (