Museum de Fundatie en Lowlands tonen nieuw werk Heringa/Van Kalsbeek

13/08/2008 10:12

Museum de Fundatie

Persbericht, Heino/Wijhe augustus 2008

Na Lowlands bij Kasteel Het Nijenhuis: Heringa/Van Kalsbeek

Beeld 'Prolong' krijgt in september plaats in beeldentuin Museum de Fundatie

De beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis krijgt er aan het einde van de zomer een spectaculaire blikvanger bij: het meer dan 12 meter hoge beeld Prolong van het kunstenaarsduo Heringa/Van Kalsbeek.

Heringa/Van Kalsbeek hadden in 2007 een tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam, in 2006 in Museum Van Bommel Van dam in Venlo en in 2004 in het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Hun werk bevindt zich in een reeks publieke en private collecties. Prolong, het grootste kunstwerk dat het duo tot nu toe heeft gemaakt, beleeft zijn première op A Campingflight to Lowlands Paradise in Biddinghuizen. Op dit meerdaagse festival met onder meer alternatieve muziek, dans, theater en beeldende kunst zal het ook in 2009 en 2010 drie dagen lang de sky line bepalen. In de tussenliggende perioden is Prolong te zien in de tuin van Kasteel Het Nijenhuis.

Museum de Fundatie en Mojo Concerts , organisator van Lowlands, slaan de handen met deze bijzondere samenwerking ineen om het jonge en cultureel geïnteresseerde publiek van Lowlands te laten kennismaken met jonge Nederlandse topkunst. Bezoekers van het festival hebben bovendien t/m 31 december 2008 gratis (op vertoon van aangehecht festival-polsbandje Lowlands 2008) toegang tot beide locaties van Museum de Fundatie.

Bezoek voor meer informatie www.heringavankalsbeek.nl en www.lowlands.nl

Museum de Fundatie beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst die zijn oorsprong vindt in de verzameling van de oud-directeur van Museum Boijmans van Beuningen Dirk Hannema en later belangrijke aanvullingen kende met ondermeer de kunstcollectie van de Provincie Overijssel. Museum de Fundatie heeft twee schitterende locaties: Kasteel Het Nijenhuis bij Heino en het

Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle."





http://www.museumdefundatie.nl